Možda i najjači europski UFC do sada: Tri poslastice i okršaj bivših prvaka

Foto: Fight Channel

UFC-ova karavana je narednog vikenda gotovo u susjedstvu – u njemačkom Hamburgu. Izravni prijenos sjajne UFC Fight Night 93 priredbe s Joshom Barnettom i Andreijem Arlovskim u glavnim ulogama, pogledajte ekskluzivno na Fight Channel PPV-u u subotu 3. rujna. Akcija u Barclaycard Areni starta u 21:00 sat stoga subotnje večer obavezno rezervirajte za UFC.

Iako se mnogi neće složiti, a stvar je dakako subjektivna, ovaj njemački UFC event bi po popisu borbi mogao biti i najjači europski UFC do sada. Razlog takve ocjene su čak tri top meča s gomilom zvijezda, bivših UFC prvaka i izazivača.

Okršaj dva bivša UFC prvaka

Priredbu predvode dva bivša UFC šampiona u teškoj kategoriji: Bjelorus Andrei Arlovski i Amerikanac Josh Barnett. Obojica su i dalje u UFC-ovih top 10 teške divizije. Arlovski je trenutačno šesti, a Barnett 9. No, vrijedi istaknuti i to da su obojica u poznim godinama, a karijere su im u laganom padu. Barnett je u zadnjem dvoboju izgubio od Bena Rothwella prekidom u 2. rundi, a od povratka u UFC ima tek dvije pobjede i dva poraza. Problem je što “Warmaster” rijetko nastupa zbog čestih problema s ozljedama, ali i zbog lakšeg ritma koji mu očito odgovara. Jasno je da u ovom trenutku karijere nekih posebnih aspiracija prema pojasu prvaka baš i nema, no kako je često naglasio, cilj mu je pobjeđivati pa vidjeti gdje će ga to dovesti.

37-godišnji Arlovski, s druge strane, je uraganski krenuo kada se jednom vratio u elitni kavez nakon dugogodišnjeg izbivanja. Slavlja protiv Schauba, Silve, Brownea i Mira su ga gurnila u “eliminator dvoboj” za titulu protiv našeg Miočića. No Stipe je, pokazalo se u tom meču, ipak zvijer za sebe te je Bjelorus stradao u samo 54 sekunde. Nakon tog razočaravajućeg dvoboja uslijedio je novi poraz nokautom od Alistaira Overeema. Dva posrtaja u nizu su ga gurnula unatrag pa je Arlovski trenutačno prilično daleko od mjesta prvog izazivača. Slavlje protiv Barnetta bi mu zasigurno donijelo poguranac prema naprijed, ali i novi voljni moment da u poznim godinama može napasti ono što trenutačno drži naš “Vatrogasac”.

Gustafssonu Blachovicz za liječenje rana

U “co-main” eventu će snage odmjeriti top borci poluteške kategorije Alexander Gustafsson i Jan Blachowicz. Švedsko-poljski okršaj u biti nema previše smisla s obzirom da je Gustafsson drugi na rang ljestvici, a Blachowicza uopće nema u top 15. No, radi se o dvoboju koji je interesantan europskoj publici pa su u UFC-u odlučili Švedu suprotstaviti borca koji mu barem na papiru ne bi trebao biti prevelik problem. Razlog nominalno lakšeg zadatka jesu i tri poraza u posljednja četiri meča za sjajnog Gustafssona koji drži mjesto broj 1 na rang ljestvici. U posljednjem dvoboju je izgubio od Daniela Cormiera u meču za titulu UFC prvaka. Suci su podijeljenom odlukom dvoboj nakon pet rundi bodovali za Amerikanca i tako drugi put Gustafssonu uništili nade da će postati UFC šampion.

Blachowicz je posljednji put nastupio u travnju na UFC Fight Nightu u Zagrebu. Nakon sjajne borbe prepune preokreta i žestokog ritma, Poljak je jednoglasnom odlukom sudaca svladao našeg Igora Pokrajca. Tako je prekinuo niz od dva uzastopna poraza (Anderson i Manuwa) te je svoj UFC score poravnao na 2-2.

Latifi juriša na najveću pobjedu u karijeri

Odličan glavni popis borbi u Hamburgu će upotpuniti američko-švedski dvoboj Ryana Badera i Ilira Latifija u poluteškoj kategoriji. Bader je trenutačno 5. poluteškaš svijeta kojeg je na putu prema izazivačkoj poziciji u posljednjem nastupu spriječio Anthony Johnson onim brutalnim nokautom. Ranije je Bader nanizao slavlja protiv Perosha, Cavalcantea, OSP-a, Davisa i Evansa što ga je i dovelo tako visoko na ljestvici najboljih. Na novom pohodu prema vrhu ga čeka albanski ratnik koji nastupa pod švedskom zastavom Ilir Latifi. Trenutačno 13. na listi najboljih, Latifi uživa u njaboljim trenucima karijere. Tri slavlja u nizu, od kojih je posljednje ubilježio na UFC-u 196 od Giana Vilantea su upotpunili njegovu vrlo kvalitetnu sliku nastupa od kada je prije dvije godine potpisao za elitnu promociju. Za sada je na pet pobjeda, a jedino su ga Gegard Mousasi i Jan Blachowicz uspjeli svladati u Octagonu. Pobjeda protiv Badera bi bio ogroman korak za karijeru švedskog borca, ali i definitivno najveći podvig u karijeri.

U preostala dva dvoboja glavnog dijela priredbe se sastaju Nick Hein i Tae Hyun Bang u lakoj kategoriji i Jessin Ayari i Jim Wallhead u velteru. U uvodnim dvobojima su zapela i imena poput Peter Sobbote, Nicolasa Dalbyja i Rustama Khabilova. UFC Fight Night 93 priredba u Hamburgu je u svakom slučaju prava poslastica za europski MMA.

UFC Fight Night 93: Arlovski vs. Barnett

Andrei Arlovski vs. Josh Barnett
Alexander Gustafsson vs. Jan Blachowicz
Ryan Bader vs. Ilir Latifi
Tae Hyun Bang vs. Nick Hein
Jessin Ayari vs. Jim Wallhead

Uvodne borbe:

Nicolas Dalby vs. Peter Sobotta
Rustam Khabilov vs. Leandro Silva
Scott Askham vs. Jack Hermansson
Germaine de Randami vs. Ashlee Evans-Smith
Leandro Issa vs. Taylor Lapilus
Aisling Daly vs. Michelle Waterson
Christian Colombo vs. Jarjis Danho
Henry Briones vs. Brad Pickett

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.