europa liga

Mourinho oduševio komentarom o golčini godine svog igrača: Harry je pošten. Ja nisam

Foto: Gulliver / Getty Images

HARRY WINKS je na utakmici Tottenham - Ludogorec (4:0) u četvrtom kolu Europa lige ne htijući postao golgeterski junak.

U 63. minuti  je na lijevom boku, gotovo na centru, primio loptu. Htio je promijeniti stranu, odigrati na desno, ali mu je lopta prešla preko noge te otišla prema suparničkom golu.

Završila je unutra jer golman gostiju Vladislav Stojanov nije očekivao ovakvu opasnost po svoja vrata, ali to nije htio ni slučajni strijelac.

Vidjelo se po Winksovoj proslavi gola da mu to nije bila namjera. Primao je čestitke suigrača nasmijan i sretan, ali sliježući ramenima. 

Nakon utakmice Jose Mourinho komentirao je slučajnu golčinu svog igrača: "Harry je pošten, pa je odmah nakon utakmice izjavio da nije htio pucati na gol, nego odigrati dijagonalu za Balea. Ja nisam kao on. Da sam bio na njegovom mjestu rekao bih da sam htio baš ovako zabiti i tako bih osvojio Puškaša, nagradu za najljepši gol godine."

Winks je zabio s točno 49.1 metra. Otkako se detaljno mjere udaljenosti s kojih se postižu golovi, samo su dva gola postignuta iz veće daljine.

Zanimljivo, oba su zabijena prošlog mjeseca. Kemar Roofe za Rangerse protiv Standard Liegea te Jordi Gomez za Omoniu protiv PSV-a. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ WINKSOV POVIJESNI GOL.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.