Mourinho: Nogomet je prema Modriću bio milostiv

Foto: Profimedia/EPA

JOSE MOURINHO nalazi se u Njemačkoj na Europskom prvenstvu. Novi trener Fenerbahčea u sklopu dolaska na Euro bio gost jednog eventa na kojem je odgovarao na pitanja. Tako je rekao što misli o turniru, odgovorio na pitanje koju bi reprezentaciju volio voditi i tko su igrači na koje treba obratiti pozornost. Pritom je spomenuo i Luku Modrića.

"Europsko prvenstvo je društveni događaj, a ne nogometni događaj. Savršeno se sjećam kad smo mi u Portugalu bili organizatori Eura. Ljudi očekuju inovacije, nešto ludo. To se neće dogoditi, nema inovacije, ludosti i iznenađenja. I ovo natjecanje bit će potpuno normalno. Gledano sa socijalnog aspekta, organizacija turnira je fantastična za zemlju", rekao je Mourinho.

Reprezentacija koju bi volio voditi?

"Reći ću Engleska i Brazil. Engleska jer je to moj drugi doma i zato što ima sjajne igrače i zato što nikad nije pobijedila. A mene motiviraju timovi koji nemaju trofeje. Ako si uspješan, ispisuješ povijest. Brazil? Mi Portugalci smo u rodu s njima. Govorimo isti jezik, slična nam je i kultura. Brazil je osvojio toliko toga i to je zemlja ogromnog potencijala. Kad bih morao birati, odabrao bih ove dvije reprezentacije. Voditi Portugal bilo bi drugačije, tu su u pitanju drugačije emocije."

Tko su igrači koje treba pratiti na ovom Euru?

"Gledat ću ih s tugom. Rekao bih da su to Toni Kroos, Luka Modrić i Cristiano Ronaldo. Za njih je to vjerojatno posljednji Euro. Takve igrače ne viđamo često. Što se Cristiana i Modrića tiče, prema njima je nogomet bio milostiv i dao im je taj ponos da ih se u jednom trenutku moglo smatrati najboljima na svijetu. Mislim da se Kroosa ne poštuje dovoljno s obzirom na to kakav je on igrač. Veličanstven je.

Što se tiče igrača koji dolaze, onih za koje tek možete pretpostaviti kakvi će biti u godinama koje slijede, rekao bih Jude Bellingham. Za mene je on najbolji mladi igrač na svijetu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.