Moro: Ne znam što će se dogoditi, moj agent pregovara

Foto: EPA

NIKOLA MORO (25) nalazi se na posudbi u Bologni, gdje je došao iz moskovskog Dinama. Hrvatski nogometaš ove sezone upisao je 24 nastupa u Serie A, uz jedan pogodak i četiri asistencije. Posudba mu završava na kraju sezone, a u intervjuu za Il Resto del Carlino rekao je da je zadovoljan u talijanskom klubu.

Izjavio je kako mu je prva sezona u Bologni bila dobra te je puno toga naučio. Otkrio je kako mu je u prilagodbi najviše pomogao Marko Arnautović, austrijski reprezentativac čiji je otac iz Srbije, jer govore istim jezikom. "Nisam imao obično djetinjstvo. Do 11. godine živio sam u Solinu, malenom mjestu pokraj Splita.

Zatim me pozvao Dinamo, pa sam sam otišao živjeti u Zagreb, u kuću u vlasništvu kluba, s ostalim dječacima iz Hrvatske. Roditelji su me posjećivali, a zatim su se i oni preselili. S 22 godine otišao sam u Rusiju, a sada sam ovdje", rekao je Moro, kojeg je zagrebački Dinamo 2020. za 8.5 milijuna eura prodao u moskovski.

Moro želi ostati u Bologni

Moro kaže kako ne voli česte promjene, već želi živjeti u jednom mjestu. "Bologna je savršena, život je ovdje prekrasan, klima također. Sretan sam. Kada želim, mogu automobilom za četiri i pol sata otići kući u Hrvatsku", izjavio je Moro.

"Zadovoljan sam ovdje, ali ne znam što će se dogoditi. Bologna i Dinamo Moskva pregovaraju, moj agent radi na tom. Dok se stvari ne riješe, ne želim o tome razmišljati. Moram izbjeći smetnje", objasnio je središnji veznjak, istaknuvši kako bi želio ostati u Bologni. "Da, bio bih sretan. Dobro se osjećam u Italiji i ostanak bi bio savršeno rješenje za mene", dodao je.

Kao najdražu od četiri asistencije Moro je istaknuo onu za Sansonea iz siječnja, u gostujućoj 2:1 pobjedi Bologne nad Udineseom. "Bilo je to dobro dodavanje među toliko igrača. Nitko to nije očekivao, čak ni kamerman", nasmijao se Moro te poručio kako ući talijanski jezik i da ga ne smatra laganim.

VIDEO: Arena Sport

San mu je igrati za Hrvatsku

Izbornik Zlatko Dalić dao mu je pretpoziv za završnicu Lige nacija, koju Hrvatska igra u lipnju. Na pitanje koji mu je idući san, Moro je odgovorio: "Nositi dres reprezentacije. Za nas Hrvate je to poseban osjećaj."

Talijanski novinari usporedili su Moru s Lukom Modrićem. "Luka je poseban, ne bi ga trebalo ni s kime uspoređivati. Kod nas se mlade igrače, čim dobro igraju, odmah uspoređuje s njim", rekao je Moro. "Da, dobio sam pretpoziv, ali nije lako. Puno je vrhunskih igrača. Želim igrati u Bologni i izboriti se za priliku", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.