LIGE PETICE

Moratti: Inter je u njemu dobio vođu, podsjeća me na Sneijdera

Foto: EPA

INTER nakon prva tri kola Serie A ima stopostotan učinak i drži vrh ljestvice, a do sjajnih rezultata na otvaranju sezone došli su na krilima igrača koje su doveli u ovom prijelaznom roku. Naravno, svoj obol dao je i trener Antonio Conte koji je doveden da bude dirigent novog, skupog orkestra. 

Milanska momčad dovela je zvučna pojačanja poput Lukakua, Sancheza, Godina, pa i Barelle, ali jedan igrač posebno se istaknuo. Riječ je o Stefanu Sensiju. On je taj koji od početka sezone nosi Inter. 

“Oduševljen sam Sensijem i trenerom Conteom. Oni su baza za dobre stvari. Conte je dobar i zbog stvari koje govori i energije koju prenosi na momčad. Normalno je da Inter u svaku sezonu ulazi s najvišim ciljevima i mislim da su se ove sezone stvorili preduvjeti za titulu. Nisam očekivao ovako jak Sensijev početak. On je pametan momak sa sjajnim karakterom. Pozitivna ličnost. Podsjeća me malo na Wesleyja Sneijdera zbog brzine koju daje igri cijele momčad. Oplemenio je Interove mehanizme u igri“, nahvalio je mladog veznjaka nekadašnji predsjednik Massimo Moratti.

Ono što upada u oči ovih dana čitajući pohvale na račun momka iz Urbina jest - svi ističu njegov karakter, nešto što se golim okom često ne može vidjeti.

„Stefano sad prolazi važne stepenice u karijeri. Ranije sam shvatio kako je bolji kad igra bliže protivničkom golu. Velik je radnik i jako inteligentan momak. Brzo shvaća što se traži od njega i napreduje velikim koracima“, rekao je Antonio Conte. 

A Sensi kraj svih pohvala čvrsto stoji na nogama.

"Sretan sam zbog dobrog starta. Ne osjećam veliku odgovornost i za to se moram zahvaliti suigračima koji mi olakšavaju situacije na terenu. Sve zavisi od nas jer smo sjajna momčad. Mislim da nitko nije ispred. Conte je jedan od najboljih trenera na svijetu. Ako igrač nema samopouzdanja, Conte će učiniti sve kako bi mu ga vratio. Kad imate njega na klupi i kad vas on gleda, morate dati sve od sebe“.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.