BIŠĆANOV ODLAZAK IZ RIJEKE

"Molili smo Bišćana da to ne radi, a on je ispao gospodin"

Foto: nk-rijeka.hr

RIJEKA je sinoć u Puli bila uvjerljiva protiv Istre 1961 s 3:0 i time prekinula niz od četiri utakmice bez pobjede u domaćem prvenstvu. Pobjeda na stadionu Aldo Drosina pala je u potpuno drugi plan nakon što je Igor Bišćan po završetku dvoboja objavio da napušta klupu na kojoj je odradio 43 utakmice.

Jutros je u emisiji Radio Rijeke "Pod stijenama Kantride" gostovao zamjenik sportskog direktora Ivan Mance koji je komentirao Bišćanov odlazak te najavio i neke detalje o novom treneru koji će preuzeti Bijele.

"Bišćan je Rijeku stavio ispred obitelji i zdravlja. Veliki gospodin. Neizmjerno smo mu zahvalni na svemu"

"Čudan dan za nas. Sa sportske strane uspješan i to mi je izuzetno drago nakon svega što se događalo u proteklom tjednu. Momčad je reagirala, pokazala karakter i odanost, klubu, treneru, navijačima i svima. Ovo sve kasnije je druga neka priča", rekao je Mance na početku razgovora pa se osvrnuo na emotivnu presicu Igora Bišćana u koji je objavio šokantnu vijest:

"Hvala Igoru na svemu što je napravio za Rijeku. Sve što je on izjavio na presici poslije utakmice s Istrom je apsolutna istina. Ništa na to ne bih dodavao jer ni najbolji PR stručnjak ne bi sročio bolje ono što se događalo i što mu je na srcu. On je upravo iz srca govorio. Oni koji ne znaju, Igor je dao cijelog sebe za Rijeku i njene uspjehe. Živio je za to s energijom s kojom ne žive ni najžešći navijači. Rijeku je stavio ispred svega, svoje obitelji i zdravlja. Neopisivo je talentiran trener, veliki gospodin i prekrasan čovjek. Želim mu svu sreću u budućnosti i sretan sam što mogu nakon godinu dana reći da mi je i dobar prijatelj."

"Nije nam lako, nismo sretni što je do ovoga došlo. Međutim iznad svih nas je Rijeka i moramo od danas krenuti dalje. Moramo nastaviti putevima uspjeha kojima koračamo zadnjih sedam godina."

Nastavio je Mance sipati komplimente bivšem treneru Rijeke koji je u vitrine unio šesti trofej u povijesti kluba.

"Bišćanova izjava je bila toliko dobra, jaka, iskrena i emotivna da svatko tko ima u glavi zrno soli će sve shvatiti. Svatko tko nije zločest će sve shvatiti, svatko tko želi Rijeci dobro će sve shvatiti. Ne želim nijednom svojom riječi to kvariti jer sve je dobro rekao. Tko želi neka secira, neka vadi iz konteksta što god misli da treba. Igor je ispao još jednom veliki gospodin. O njemu se može govoriti samo o superlativima. Moramo podsjetiti i da je on šesti čovjek koji je klubu donio trofej i ostat će najzlatnijim slovima upisan u povijest Rijeke."

Posebno je znakovita bila Bišćanova izjava "Prošla su vremena kad je Rijeka kupovala beka za jednu utakmicu" kojom je aludirao na to da prema njegovom mišljenju riječka uprava nije adekvatno odradila svoj dio posla te je igrački kadar ostao bez pravih pojačanja za neki bolji rezultat. Rijeka, jednostavno, nije mogla bolje od ovoga, ali je barem imala Igora Bišćana.

Sad je i to izgubila i opet je na nuli.

"Ta rečenica je imala i nastavak. I zato moramo svi zajedno biti Rijeka. Moramo održavati tu godinama stvaranu dobru atmosferu, a koja je na sve moguće načine pokušavana biti uništena u zadnjih godinu dana. To je trebalo značiti to ako pitate mene", pokušao je objasniti Mance pomalo diplomatski na konstataciju.

Bišćan je šokantnu vijest ljudima u klubu obznanio u petak ujutro

Potom je otkrio kako je i kada došlo do Bišćanove odluke da napusti klub s Rujevice.

"Igor je u petak ujutro nazvao mene Damira i Srećka i rekao svoju definitivnu odluku. Naravno, mi smo izgubili određeno vrijeme da ga probamo uvjeriti da to ne radi, međutim kako je on karakteran čovjek koji kada nešto kaže to i napravi, tu nije bilo povratka. Imali smo tri dana da pripremimo teren uz naravno Igorovu dozvolu jer ne bismo nikada njemu htjeli raditi iza leđa. Danas u tijeku dana ćemo reagirati i pretpostavljam imati novoga trenera Rijeke."

"Dolazi trener s velikim srcem i hrabrošću i znanjem koji će Rijeku odvesti tamo gdje želimo"

Lokalni riječki Novi list odmah po Bišćanovom odlasku gurao je u prvi plan ideju da će klupu Rijeke preuzeti Nenad Gračan.

"Ne bih to komentirao. Ima puno dobrih trenera u Hrvatskoj i susjedstvu. Trener je ključna osoba u funkcioniranju jednog kluba i nije lako pronaći nekoga s riječkim karakterom kakav su imali Bišćan i prije njega Matjaž. Kroz sve ove godine dokazali smo da se možemo snaći i u ovakvim situacijama, odnosno da znamo reagirati kada se problem dogodi."

Mance je zatim upitan da otkrije malo više detalja oko novog čovjeka koji će preuzeti Rijeku čije ime nije htio otkrivati. Index je još jučer saznao da će to biti Slovenac Simon Rožman, Kekov miljenik i donedavni trener Domžala.

"Nadam se da ćemo uspjeti do sutra završiti te stvari i da će novi trener voditi momčad protiv Buja. Možda je to neuobičajeno, ali taj detalj pokazuje da ćemo dobiti trenera s velikim srcem, velikom hrabrošću i znanjem koji će nam Rijeku staviti tamo gdje želimo", završio je Mance.

Kako doznaje Index, danas tijekom dana Rijeka bi službeno trebala objaviti ime novog trenera, a već sutra zakazana će biti i press konferencija predstavljanja.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.