Esport

Modrić među pet najboljih nogometaša u FIFA-i 19

Foto: EPA-EFE

VEZNJAK Real Madrida i kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić je s ukupnom ocjenom od 91 ušao među pet najbolje ocijenjenih nogometaša u FIFA-i 19. To je prvi put da se jedan hrvatski nogometaš našao među pet najboljih u najpopularnijoj nogometnoj igri na svijetu. 

>Ovaj igrač može igrati na bilo kojoj poziciji u FIFA-i 19

>Pet noviteta zbog kojih će FIFA 19 biti hit

Objavljen je popis 50 najboljih nogometaša u FIFA-i 19, a među pet najboljih našao se i Luka Modrić. Međutim, popis koji se našao na internetu nije objavio EA Sports, tako da ne možemo govoriti o službenim informacijama, ali brojni pokazatelji upućuju na to da se radi o pravom popisu. Na već prikazanim snimkama iz igre vidi se kako Luka Modrić i Sergio Ramos zaista imaju ocjenu 91, a poznato je i to da su tri najbolja nogometaša u igri Cristiano Ronaldo, Leo Messi i Neymar. EA Sports je dosad objavio ocjene 80 od najboljih 100 nogometaša u novoj FIFA-i, i sve odgovaraju ovima na popisu. Naravno, ona najbolje su ostavili za kraj. Najveća iznenađenja među najboljih 10 su Slovenac Jan Oblak, koji je drugi najbolji golman u igri te visoko četvrto mjesto Belgijca Kevina De Bruynea.

Screenshot: Instagram

Konačna je to potvrda kvalitete kapetana hrvatske reprezentacije koji je brojnim klupskim trofejima dodao srebro sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, a potom i brojne individualne nagrade. Ipak, u virtualnom svijetu, kao u stvarnom, Leo Messi i Cristiano Ronaldo ostaju nedodirljivi. Veliki uspjeh Modrića dao nam je povoda da se vratimo kroz povijest FIFA serijala i provjerimo koji su bili najbolji hrvatski nogometaši u godišnjim izdanjima popularne nogometne igre.

Krenuli smo s FIFA-om 05 u kojoj je najbolje ocijenjeni hrvatski nogometaš bio Igor Tudor, ali nažalost niti blizu pet najboljih u igri. Nakon njega slijedili su Ivan Klasnić, Ivica Olić, a potom je u FIFA-i 08 to ponovo bio Tudor. Nakratko će to mjesto zauzeti Eduardo da Silva kao napadač Arsenala, kojeg će naslijediti Luka Modrić. Od FIFA-e 11 nadalje više nije bilo upitno tko je najbolji hrvatski nogometaš. 

Ivan Rakitić jedini je uz Modrića uspio ući među najboljih 50, dok je Ivan Perišić na 59. mjestu. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.