HRVATSKI NOGOMETAŠI

Modrić hat-trickom asistencija do najbolje sezone u Realu

Foto: Profimedia

LUKA MODRIĆ je fenomenalnom partijom protiv Levantea u 36. kolu La Lige došao do najboljeg učinka u ključnim kategorijama otkako je prije deset godina prešao u Real. Momčad je do pobjede 6:0 vodio s čak tri asistencije, čime je ušao u povijest kluba i La Lige. Modrić je savršenim dodavačkim učinkom ostvario i osobni rekord u broju asistencija otkako je u Realu.

Do sada mu je po tome rekordna bila sezona 2013./14., kada je namjestio devet golova. Do sinoć je imao izjednačen spomenuti rekord ove sezone, ali ga je hat-trickom asistencija protiv Levantea debelo nadmašio. Ako zbrojimo Modrićev ovosezonski učinak u dvije ključne kategorije, a to su golovi i asistencije, točnije ako na ovih 12 dodavanja dodamo tri gola, onda je Realov playmaker pridonio s 15 golova tijekom 2021./22.

To mu je također rekord jer mu je do sada zbrojem u ovim kategorijama najbolja sezona bila 2019./20., koju je završio s pet golova i osam asistencija. Međutim, Modriću preostaju još dvije utakmice do kraja sezone da poboljša rekordni učinak - protiv Betisa u zadnjem kolu prvenstva i protiv Liverpoola u finalu Lige prvaka. Iduću prvenstvenu utakmicu protiv Cadiza propušta zbog žutih kartona. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ PRVU ASISTENCIJU MODRIĆA.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ DRUGU ASISTENCIJU MODRIĆA.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ TREĆU ASISTENCIJU MODRIĆA.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.