Mladost na korak do Final foura: "Budva je favorit, ali mi idemo na pobjedu"

MLADOSTAŠI sutra u Budvi igraju ključni susret za plasman u Final four Jadranske vaterpolo lige. Pobjedom bi Žapci osigurali četvrtu poziciju koja vodi u doigravanje, dok bi remijem bili u boljoj poziciji od Budve koja ima utakmicu više.

"Imali smo tjedan dana pauze, odmorili smo se i spremili za utakmicu. Plasman na Final four bi bio velik uspjeh za ovu mladu ekipu. Budva je favorit, ali mi želimo pobjedu. Sve utakmice protiv njih su bile teške s čvrstim obranama i malo golova pa takvu utakmicu očekujem i sutra. Njima će u glavi biti utakmica Eurolige u kojoj čekaju Pro Recco i nadaju se čudu (u prvoj utakmici četvrtfinala Budva je poražena 9:5, op. a.). Stoga će se protiv nas malo čuvati. Svi igrači idu na put, Karač se još nije sasvim oporavio, ali će igrati s bandažom", rekao je trener Emil Nikolić, a onda analizirao momčad Budve.

"To je momčad koja je slična Mladosti, spoj iskusnih i mladih igrača. I oni osciliraju i ne mogu držati visok ritam cijeli susret. Tako da, ako budemo držali egal, zaustavimo njihove igrače i ne razbranimo Šefika, imamo šanse. Ne stavljam imperativ pred svoje igrače jer se pokazalo da u takvim situacijama loše reagiramo", izjavio je Nikolić.

Bit će to susret odličnih vratara, Denisa Šefika s jedne i Josipa Pavića s druge strane.

"Ne smijemo razbraniti Šefika. On je u situacijama jedan na jedan strašno jak, ali ga se može svladati kad lopta ide brzo od igrača do igrača. Ali, ne volim dijeliti suigračima savjete, neka samo imaju samopouzdanja", rekao je Pavić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.