Mladić (28) sudi derbi na rasprodanom Poljudu

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

PATRIK KOLARIĆ je prije manje od mjesec dana napunio 28 godina, a već je delegiran za glavnog suca derbija drugog kola SuperSport HNL-a koji u nedjelju od 21:05 na Poljudu igraju Hajduk i Rijeka.

U tek trećoj utakmici u HNL-u vodio je derbi Dinama i Hajduka. No, ta utakmica je bila nebitna

Mladić iz Strahoninca kraj Čakovca privukao je veliku pažnju u proljeće prošle godine kada je u tek trećoj utakmici u prvoj ligi delegiran za suca derbija Dinama i Hajduka na Maksimiru. No, taj meč bio je bez natjecateljskog naboja. Igrao se u zadnjem kolu i služio je domaćinu, koji je ranije osigurao naslov, da proslavi titulu.

Debitirao kao međunarodni sudac u prvom pretkolu Konferencijske lige

Godinu i dva mjeseca kasnije Kolarić vodi Jadranski derbi na izgledno rasprodanom Poljudu. No, ovaj put to je utakmica s daleko većim ulogom. Kolarić je velika hrvatska sudačka nada. Prošle sezone vodio je 19 utakmica prve lige, a početkom godine dodan je na FIFA-inu listu. Nedavno je u prvom pretkolu Konferencijske lige sudio utakmicu između irskog Dundalka i Magpiesa iz Gibraltara 

Kolariću će na Poljudu pomagati Marjan Tomas iz Osijeka i Vedran Đurak iz Sv. Ivana Zeline. Četvrti sudac je Mateo Erceg iz Benkovca. VAR sudac je Ante Čuljak iz Zagreba, a njegov asistent Ivan Mihalj iz Velike Gorice. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.