HRVATSKA U-21

Mlada Hrvatska kreće u lov na Euro, evo što trebate znati o kvalifikacijama

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

HRVATSKA U-21 reprezentacija danas igra prvu službenu utakmicu nakon nimalo impresivnog nastupa na Euru u San Marinu i Italiji, na kojem je u tri utakmice protiv Rumunjske, Francuske i Engleske osvojila samo jedan bod i oprostila se od natjecanja u skupini.

>>>Dva dinamovca odvela mladu Hrvatsku do pobjede u prijateljskoj utakmici

Večeras u 20 sati u Šibeniku (prijenos na HNTV-u) mlada Hrvatska započinje novi kvalifikacijski ciklus za Euro 2021. godine, a prvi protivnik je Škotska.

U odnosu na prošli ciklus u sastavu više nema zvijezda poput Nikole Vlašića i Josipa Brekala, koji su sad u A-reprezentaciji. Nema više ni Duje Ćaleta-Cara, koji je navodno odbio poziv na Euro, kao ni Alena Halilovića, koji je ispao iz sastava nakon uvodnog debakla protiv Rumunjske.

No na klupi je i dalje Nenad Gračan, koji je "preživio" neuspjeh iz San Marina, a u novi ciklus prenio je i osmoricu igrača iz prošlih kvalifikacija - Šempera, Kalaicu, Moru, Sosu, Majera, Ivanušeca, Bradarića i Kulenovića.

Kvalifikacije su započele još u lipnju, neke su reprezentacije već odradile po četiri utakmice, a u skupini 4 Hrvatska jedina još nije odigrala ni jednu. Grčka, Češka i Škotska imaju po jednu pobjedu, Litva pobjedu i poraz, a San Marino je već izgubio tri utakmice.

Rezultati by SofaScore

Mlada Hrvatska u četvrtak je u Velikoj Gorici odigrala prijateljsku utakmicu protiv U-23 selekcije Ujedinjenih Arapskih Emirata i pobijedila 3:0 golovima Majera, Ivanušeca iz penala te Bistrovića.

Gračan je na toj utakmici koristio sljedeću postavu: Šemper (46' Horkaš), Hujber (69' Bogojević), Sosa, Kalaica (69' Soldo), Nejašmić (46' Lepinjica), Ivanušec (69' Žaper), Kulenović (46' Marin), Majer (46' Bistrović), Bradarić (46' Dolček), Šutalo (46' Zirdum), Ćuže (69' Posavec). Očekuje se da će u vrlo sličnom sastavu zaigrati i danas.

Do kraja 2019. godine Hrvatska će odigrati još tri utakmice. Prvi sljedeći ispit bit će joj u San Marinu 15. listopada, a zatim je očekuju gostovanje u Litvi (14. studenog) i domaća utakmica protiv Češke četiri dana kasnije. Kvalifikacije završavaju u listopadu 2020., a Hrvatska će ih zatvoriti gostovanjem u Grčkoj.

Euro 2021. igrat će se u Mađarskoj i Sloveniji, koje su kao domaćini automatski sudionici. Iz devet kvalifikacijskih skupina izravno će se plasirati pobjednici i najbolja drugoplasirana momčad (ne računaju se rezultati protiv šestoplasiranih u skupini), a preostale drugoplasirane reprezentacije će u dodatne kvalifikacije u studenom iduće godine.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.