Milito se nakon 580 dana priključio prvoj Barceloninoj momčadi

TRENER europskog nogometnog prvaka Barcelone Pep Guardiola dobio je u ponedjeljak još jedno veliko pojačanje. Pristiglo je, istina, iz vlastitih redova.

Naime, nakon punih 580 dana Argentinac Gabriel Milito dobio je liječničku dozvolu da se može priklučiti prvoj momčadi i ravnopravno konkurirati za nastupe.

Milito se ozlijedio 29. travnja 2008. u polufinalnom dvoboju Lige prvaka protiv Manchester Uniteda. Zbog ozljede ligamenata desnog koljena pouzdani je branič prošao pravi pakao, više od godinu i pol su trajali liječnički testovi, operacije i oporavak zbog čega je propustio briljantnu sezonu u kojoj je Barcelona osvojila sve - Ligu prvaka, španjolsko prvenstvo i Kup kralja.

Prije dva tjedna je odigrao prijateljsku utakmicu za drugu Barceloninu momčad, a sada je napokon dobio dozvolu i za nastupe u najjačem sastavu.

Guardiola još nijednom otkad je postao trener katalonskog ponosa nije mogao računati na Milita, a sada je dobio još jednog kvalitetnog središnjeg braniča u konkurenciji u kojoj su i Pique, Puyol, Marquez i Čigrinski.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.