Milanova nova era: Kinezi odlaze, Maldini se vraća?

Foto: EPA

MILAN više nije u većinskom vlasništvu privatnog kineskog konzorcija.

Amerikanci umjesto Kineza

Rukovodstvo posrnulim europskim i talijanskim velikanom preuzeo je Elliott Management, američki investicijski fond koji je dosadašnjoj klupskoj upravi pozajmio oko 350 milijuna eura.

Budući da čelništvo, na čelu s predsjednikom Lijem Yonghongom, nije podmirivalo financijske obveze u dogovorenom vremenskom okviru, Elliott Management započeo je proces vlasničkog preuzimanja koji će trajati desetak dana.

Prema posljednjim informacijama, Amerikanci su skloni klupskoj prodaji pa su započeli povlačiti određene poteze. Talijanski dnevnik La Stampa otkrio je kako bi Elliott Management upravljao klubom godinu dana sa svrhom pokušaja da poveća klupsku vrijednost prije prodaje.

Čistka unutar upravljačkog aparata, vraćaju li se klupske legende?

Prvi konkretniji cilj predstavlja čistka aktualnog klupskog vodstva. Osim generalnog direktora Marca Fassonea, ostatak dužnosnika bit će smijenjeno.

Talijanski mediji javljaju kako se Paolo Maldini vraća u klub u svojstvu tehničkog direktora. Milanov rekorder prema broju nastupa u svim natjecanjima (901) u prošlosti je odbijao pozive jer, kako je svojedobno govorio, nije htio biti povezan s manjkom klupskih vizija i neorganizacijom. 

Sky Sport Italia i La Gazzetta dello Sport izvijestili su kako su pregovori uznapredovali te kako Paolo Maldini zaozbiljno razmatra prijedlog, odnosno povratak na San Siru na kojem je okončao igračku karijeru 2009. godine. 

Direktorska rola ponuđena je i Demetriju Albertiniju, još jednoj Milanovoj igračkoj legendi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.