Milan odustaje od preskupog Džeke i okreće se Cacauu?

VELIKA odšteta od čak 40 milijuna eura ohladila je Milanovo zanimanje za bosanskohercegovačkog nogometaša Wolfsburga Edina Džeku. Umjesto njega, Rossoneri se okreću Cacauu.

Nijemcu rođenom u Brazilu na kraju sezone istječe ugovor sa Stuttgartom u kojem je proveo posljednjih sedam godina. No, već je potvrdio kako nema namjeru potpisati novi ugovor sa Švabama.

Interes za 29-godišnjeg napadača već je pokazalo nekoliko klubova, od njemačkih prvoligaša Hoffenheima i Wolfsburga, preko španjolskih Seville i Valencije, do engleskog Blackburna u kojem bi Cacau mogao praviti društvo u napadu hrvatskom nogometašu Nikoli Kaliniću.

No, prema pisanju engleskog Daily Maila, koji se poziva na talijanske izvore, Milan je spreman povremenom njemačkom reprezentativcu ponuditi trogodišnji ugovor prema kojem bi zarađivao oko 50.000 eura tjedno.

Cacau je ove sezone postigao 11 golova u 28 nastupa za Stuttgart u svim natjecanjima, a čak je sedam njih zabio u samo osam dana tijekom veljače, čime je i privukao zanimanje velikog broja klubova.

Milan želi "novog Vieiru", Le Mansova Goulona

Interes spram Le Mansova veznjaka Herolda Goulona, kojem mnogi tepaju usporedbama s Patrickom Vieriom, pokazuje talijanski Milan.

Talentirani, uskoro 22-godišnji igrač krajem ove sezone ostat će bez ugovora u francuskom Le Mansu, a dolaskom među Rossonere postao bi konkurencija Gennaru Gattusu i Massimu Ambrosiniju.

Il Corriere dello Sport tvrdi da Goulonovi agenti čekaju reakciju sa San Sira prije nego što će osluhnuti ponude francuskih klubova.

Milan je zainteresiran i za Getafeova Pedra Leona, čija se vrijednost procjenjuje na desetak milijuna eura.

Galliani: Ne puštamo Leonarda

Ako je vjerovati riječima potpredsjednika AC Milana Adriana Gallianija, baš nikakve šanse ne postoje za to da brazilski stručnjak Leonardo sljedeće sezone odstupi s mjesta trenera prve momčadi.

Leonarda se već tjednima povezuje s preuzimanjem brazilske nogometne reprezentacije koju bi nakon završetka Svjetskoga prvenstva trebao napustiti izbornik Dunga. Hoće li tako biti, tek će se vidjeti, no na San Siru su sigurni u priču sa za njih sretnim završetkom.

Na klupi Milana u svojoj prvoj trenerskoj sezoni Leonardo radi dobar posao, i dalje je u borbi za "scudetto", a Liga prvaka praktički je osigurana. Stoga se ideja o napuštanju San Sira nikako ne sviđa Gallianiju koji kaže:

"Leonardo će i sljedeće sezone voditi momčad, to ne treba dovoditi u sumnju. Mi o drugom treneru i ne razmišljamo."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.