LIGE PETICE - SERIE A

Milan iz Genove kući donosi tri boda i Piateka

Foto: Getty Images / Guliver Image

DRUGU pobjedu zaredom u Serie A ostvario je Milan i vratio se na četvrto mjesto koje sljedeće sezone garantira povratak u Ligu prvaka. Rossoneri, na čijoj je klupi bio Ivan Strinić, a Alen Halilović nije konkurirao za meč, slavili su kod Genove 2:0 u 20. kolu talijanskog prvenstva, a do pobjede su stigli u drugom dijelu utakmice.

Na Luigi Ferraris stadionu viđeno je dosta prilika. Lucas Paqueta pogodio je lijevu vratnicu krajem prvog poluvremena, dok je na drugoj strani vratar Milana Gianluigi Donnarumma spašavao svoju momčad sjajnim intervencijama, a u drugom poluvremenu je uspio skrenuti loptu u gredu nakon projektila Miguela Velosa. 

I onda u 72. minuti ekipa Gennara Gattusa, koji je bio na tribinama zbog suspenzije, stigla je do vodstva. Andrea Conti sjajno je ubacio s desne strane u srce peterca, gdje je usamljeni Fabio Borini zabio za 1:0. Genova se otvorila i krenula po izjednačenje, ali je u 83. minuti primila drugi pogodak.

Patrick Cutrone je u kontranapadu odlično lansirao Susa u zicer, a Španjolac slabijom desnom nogom, pored dva igrača Genove, s desne strane pogodio suprotni kut, a lopta od lijeve vratnice završila u mreži za konačan rezultat. 

Nakon susreta očekuje se da dva kluba završe transfer Krzysztofa Piateka na San Siro za 35–40 milijuna eura, uz odlazak Andree Bertolaccija u Liguriju. Poljski napadač će stići u Milan na posudbu, a talijanski velikan će ga isplatiti u nekoliko rata. Time će dobiti zeleno svijetlo i Gonzalo Higuain, koji će postati član Chelseaja.

Ni Piatek ni Higuain nisu danas igrali na Ferrarisu, što je potvrda da su transferi praktički završena stvar. 

Milan sada ima 34 boda, jedan više od pete Rome, a dva od šestog Lazija, dok mu treći Inter bježi šest bodova. Genoa je ostala 14. s 21 bodom.

Na vrhu je Juventus, koji od 20.30 sati dočekuje posljednji Chievo s 53 boda, šest više od drugog Napolija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.