Esport

Mesut Özil pokreće vlastiti esport tim

FOTO: EPA-EFE

OSPORAVANI njemački reprezentativac i veznjak Topnika Mesut Özil kreće u osnivanje esport tima koji će se natjecati u nadolazećoj FIFA-i 19, kako piše Sport Bild. Tim već ima trenera i promatranje igrača već je u tijeku. Međutim, izgleda da Özil misli ozbiljno te želi okupiti pet igrača s pet različitih kontinenata. Prva želja mu je aktualni svjetski prvak i osvajač FIFA eWorld Cupa Saudijac Mosad 'Msdossary' Aldossary.

>Pet noviteta zbog kojih će FIFA 19 biti hit

>Evo kada ćete moći besplatno isprobati FIFA-u 19

Özil tako želi dovesti po jednog igrača iz Azije, Afrike, Europe, Sjeverne i Južne Amerike, a tim bi trebao nositi ime Team Ozil, čime bi Nijemac turskog porijekla gradio i osobni brend. Prvi cilj je dovođenje aktualnog svjetskog prvaka Aldossaryja, koji je ranije ove godine osvojio FIFA eWorld Cup u Londonu i 250 tisuća dolara. Saudijac trenutno nastupa za Team rogue, a koliko ga Özil želi, govori i činjenica da ga je pozvao na otvaranje sezone na Emiratesu gdje je Arsenalu u goste došao Manchester City. Topnici su izgubili 2-0, a Özil se na parkingu poslije utakmice susreo s igračem. 

Foto: EPA-EFE

Uz Aldossaryja, Özil ima kraći popis igrača koje bi želio dovesti sa svakog od ranije navedenih kontinenata. Nastavlja se tako trend ulaganja profesionalnih i bivših nogometaša u FIFA esport. Ruud Gullit je pokrenuo akademiju za razvoj igrača, a Christian Fuchs je doveo poprilično neiskusne igrače u svoj tim. S druge strane klubovima u esportu je napokon krenulo. Kineski Dota 2 tim kojem je partner Paris Saint Germain, PSG.LGD, igrao je u finalu The Internationala, najvećeg esport turnira u povijesti. Schalke 04 je nakon dosta muke proteklih godina došao u finale europskog League of Legends Championship Seriesa u kojem će tražiti prvu titulu protiv moćnog Fnatica. 

 

FIFA 19 izlazi 28. rujna, a s njom kreće i nova sezona tog esporta. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.