Messina: Zanimljivo je kako su Španjolci napredovali

ETTORE MESSINA, trofejni talijanski košarkaški strateg koji je uoči ove sezone postao trener madridskog Reala, raduje se dobrim nastupima svojih igrača na netom okončanom Eurobasketu u Poljskoj.

"Vrlo sam sretan što u svojoj momčadi imam trojicu košarkaša koji su postali europski prvaci (Felipe Reyes, Jorge Garbajosa i Sergio Llull), te još jednog koji je igrao u finalu (Novica Veličković). Nadam se da će svaki od njih sa jednakom strašću i zalaganjem doprinijeti i uspjesima našeg kluba", poručio je Messina.

Uz uspjeh igrača iz "kraljevskog kluba", raduje ga i onaj izbornika španjolske reprezentacije, njegovog sunarodnjaka i prijatelja Sergija Scariola. "Ostvario je vrlo značajni uspjeh. To je i uspjeh talijanske košarke."

Na kraju, Messina priznaje da je strahovao za sudbinu Španjolske nakon početnih blijedih izdanja Španjolaca, koji su na kraju osvojili svoj prvi naslov europskih prvaka.

"Bio je to vrlo zanimljiv napredak tijekom prvenstva. Prvo su se mučili, a onda su se uspjeli nametnuti, te su zadnje četiri utakmice na prvenstvu odigrali odlično, na najvišoj razini", zaključio je Messina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.