Atletika

Memorijal Ivana Ivančića: Crouser uvjerljivo slavio s rekordom mitinga

Index.hr

NA 6. Memorijalu Ivana Ivančića u bacanju kugle na zagrebačkim fontanama Amerikanac Ryan Crouser je rekordom mitinga (22,74m) ostvario uvjerljivu pobjedu. Iza njega je završio sunarodnjak i svjetski prvak Joe Kovacs, dok je Nijemac David Storl s najboljim rezultatom sezone bio trećeplasirani.

Crouser, koji je 2016. već postavio rekord zagrebačkog mitinga (22,28 m), ove je godine bacao kuglu 22,91 m, a u subotu je na mitingu u Des Moinesu pobijedio s 22,72 m, pri čemu je njegova kugla u svih šest pokušaja letjela preko 22 metra.

Crouser je u odličnoj formi i na svim mitinzima do kraja sezone ima priliku napasti svjetski rekord koji s 23,12 metra već 30 godina drži njegov sunarodnjak Randy Barnes.

TIJEK NATJECANJA:

- Prije početka natjecanja organizatori su se prisjetili pokojnog atletičara i atletskog trenera Ivana Ivančića čije ime nosi zagrebački memorijal u bacanju kugle.

- Startna lista izgleda ovako: Ryan Crouser (SAD), Joe Kovacs (SAD), David Storl (NJEM), Konrat Bukowiecki (POLJ) Payton Otterdahl (SAD), Nick Ponzio (SAD), Tsanko Arnaudov (POR), Fransisco Belo (POR), Kemal Mešić (BIH).

- U posljednji trenutak od natjecanja je odustao Talijan Leonard Fabbri koji se čuva za miting Dijamantne lige u Rimu.

- Prvi favorit natjecanja Ryan Crouser je s hicem od 21,03 metra zauzeo vodeće mjesto nakon prve serije.

- Nijemac David Storl je u drugoj seriji zauzeo prvo mjesto s najboljim osobnim hicem sezone (21,20 m).

- Zahuktalo se natjecanje u drugoj seriji. I drugi Amerikanac Joe Kovacs bacio je preko 21 metra, točnije 21,30 m. Naravno, preuzeo je prvo mjesto.

- Kao trećeplasirani u tom trenutku, olimpijski prvak Ryan Crouser je u drugoj seriji bacio preko 22 metra i ponovno preuzeo prvo mjesto. Crouser je brojao do 22,10 m.

- Treća serija je bila treća sreća za Ryana Crousera. Bacio je hitac od 22,74 m, što je novi rekord Memorijala Ivana Ivančića.

- U četvrtoj seriji bacači kugle su bili rezervirani. Nije bilo hitaca vrijednih spomena.

- Letargiju je u petoj seriji ponovno prekinuo Ryan Crouser koji je danas iznimno raspoložen. Opet je bacio preko dosadašnjeg rekorda mitinga, ali ipak manje od prethodnog hitca, 22,59 m.

- U posljednjoj seriji ponovno je Crouser bacio odličan hitac. Ovoga puta kugla je letjela do 22,31 m.

- Na prvom mjestu završio je olimpijski prvak Ryan Crouser, drugoplasirani je bio njegov sunarodnjak Joe Kovacs, dok je Nijemac David Storl s najboljim hicem sezone završio trećeplasirani.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.