Medvjedi u suzama: "Muški smo poginuli, možemo svakoga pogledati u oči"

UPLAKANE oči Medvjeda govorile su više od ičega. Nakon utakmice zatvorili su se u svlačionicu i u suzama oprostili od nezaboravne sezone. 65 utakmica, 30 pobjeda, ludilo u Ledenoj... Kad su ih svi otpisali, izbacili su Graz i onda protiv Salzburga muški poginuli.



Sezona je proletjela i tek kad sve završi shvatite što se dogodilo. U polufinalu protiv najskuplje momčadi EBEL-a su dali sve od sebe i unatoč što je na kraju završilo 1:4, nedostajalo je tek malo sreće da se ugrozi Bikove. I danas su nakon 0:2 došli na 2:3 i krenuli u opsadu LeNevueuova gola. Posljednja minuta, Medveščak napada sa šest igrača, Bikovi se grčevito brane. I onda sirena - Salzburg je u finalu, sezona za Medveščak gotova, a Medvjedi u suzama odlaze u svlačionicu.

Za to vrijeme, predsjednik Damir Gojanović je pun ponosa stajao pred svlačionicom. I njemu su bile suzne oči, ali nije se dao.

"Bila je ovo prava bajka. No, vjerujete mi, nastavit će se i sljedeće sezone. Osjećamo se kao pobjednici", pričao je Gojanović.

Emotivan je bio i John Hećimović.

"Tužan sam, ali smo muški poginuli. Nisam htio da završi, želio sam još jednu utakmicu u Ledenoj", rekao je Hećimović.

Ni Mikeu Ouelletteu se nije puno pričalo, ali je sve rekao.

"Možemo biti ponosni na sve što smo postigli i možemo svakoga pogledati u oči. Mislim da konačni rezultat nije pošten jer smo dobro igrali u polufinalu i trebali dobiti još koju utakmicu", kaže Ouellette.

Na kraju se iz svlačionice izašao Alan Letang.

"Razočaran sam i pomalo frustriran jer nismo željeli da završi, htjeli smo još jednu utakmicu u Ledenoj. Kad je sezona, igraš svaka tri dana, nemaš vremena razmišljati i gledati unatrag. Tek kad sve završi, neke stvari se poslože. Bilo je jako emotivno u svlačionici"; rekao je Letang.

Kapetan je biranim riječima govorio o Medvjedima.

"Otkad nas je Sator preuzeo, počeli smo igrati odlično. Uspjeli smo izbaciti Graz i ponosno možemo pogledati ne sve što smo napravili. Žao mi je što nismo uspjeli otići korak dalje, ali to je hokej, dali smo sve od sebe. Bila je ovo sjajna sezona, krasno je bilo u Zagrebu, navijači, Ledena, sve... Nikad u životu nisam igrao u kojoj su igrači ovako složni, to su sve ne samo sjajni igrači nego i osobe. Sve je bilo sjajno", kaže Letang.

Vidimo se i sljedeće sezone?

"Nadam se."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.