McEnroe o Đokoviću: Apsurdno je ako ga ne puste u SAD zbog cjepiva

Foto: Profimedia

NOVAK ĐOKOVIĆ se nedavnim trijumfom na Australian Openu vratio na svjetski broj 1, izjednačio s Rafaelom Nadalom s 22 osvojena Grand Slama i uskoro bi trebao prestići legendarnu Njemicu Steffi Graf po rekordnom broju tjedana provedenih u ulozi svjetskog broja 1 među muškarcima i ženama. 

Zbog toga što se nikada nije cijepio protiv covida, Đoković i dalje nije siguran hoće li nastupiti na predstojećim turnirima Indian Wellsu i Miamiju. Odjel Sjedinjenih Američkih Država za sigurnost prometa (TSA) prolongirao je odluku da svi putnici moraju biti potpuno cijepljeni do 10. travnja.

Turniri u Indian Wellsu i Miamiju igraju se tijekom ožujka i još nije poznato hoće li najboljem tenisaču svijeta biti dozvoljen ulazak u zemlju. Đoković je unatoč ozljedi zadnje lože odlučio nastupati u Dubaiju i tom prilikom je otkrio da još ne zna hoće li se natjecati u SAD-u:

"Još uvijek nisam na najboljem nivou. Stvari izgledaju ipak ohrabrujuće i donijeli smo odluku da idemo u Dubai, a što se tiče planova nakon toga, ne znam. Ovisi o situaciji s Amerikom, a ne o meni."

U njegovu obranu stao je legendarni Amerikanac John McEnroe: "Apsurdno je ako Novak ne bude mogao igrati na ovim turnirima. Ja sam se cijepio, ali poštujem njegovu odluku da se ne cijepi. Igrao je US Open 2021., pa nije 2022., sada i dalje ne može igrati, a igrao je u Australiji. Neka mi to netko objasni."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.