McCarthy i Mido u posljednji trenutak prijelaznog roka pojačali West Ham

U POSLJEDNJIM satima siječanjskog prijelaznog roka iz West Hama su potvrdili kako su u južnoafričkom nogometašu Benniju McCarthyju dobili novo pojačanje. Takvo što se naslućivalo u posljednje vrijeme s obzirom na to da je 32-godišnji napadač javno iskazivao nezadovoljstvo u Blackburnu, klubu u kojem igra od 2006. godine.

Naime, nije se pojavio na nekoliko posljednjih treninga, a cijelu sezonu igra potpuno izvan forme, pa je tako postigao samo jedan pogodak u Premiershipu. West Ham se javio kao interesent te su dva kluba, zajedno s igračem, pronašla dogovor. McCarthy je s West Hamom potpisao ugovor do 2012. godine, a niti jedan od klubova nije izašao s financijskim detaljima ugovora.

U karijeri je ovaj nekada sjajni napadač nosio dres Ajaxa, pa Celte, Porta i Blackburna. U prvoj sezoni za Roverse je postigao čak 18 pogodaka u 36 utakmica Premiershipa. Ovaj odlazak bi mogao biti koristan za hrvatskog napadača Nikolu Kalinića u dresu Blackburna. Naime, odlazak McCarthyja znači jedan čovjek manje u napadačkoj konkurenciji.

Nakon McCarthyja došao i Mido

U samo nekoliko sati engleski Premierligaš West Ham je dobio dva napadačka pojačanja. Nakon Bennija McCarthyja na posudbu su doveli i 26-godišnjeg Marokanca Midu. Od 2007. godine je Mido službeno član engleskog drugoligaša Middlesbrougha, ali je u posljednje vrijeme igrao na posudbi u Wiganu, odnosno u marokanskom Zamaleku. Novo njegovo odredište je West Ham.

"Iznimno sam sretan što sam došao u West Ham, ugledni klub. Ovdje sam da dam klubu sve što znam i da mu pomognem", rekao je za Sky Sports Mido, igrač koji je u engleskom okruženju još nastupao za Tottenham, a nosio je i dres Ajaxa, Rome, Genta, Marseillea... Najbolja mu je sezona bila ona u Tottenhamu (2005/06) kada je tijekom 36 utakmica zabio trinaest pogodaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.