Mbappe kupio nogometni klub

Foto: EPA

KYLIAN MBAPPE (25) je preko svog investicijskog fonda Coalition Capital kupio 80 posto udjela od Oaktree Capital Managementa u francuskom drugoligašu Caenu i tako postao njegov novi većinski vlasnik, javio je L'Equipe. Posao je vrijedan između 15 i 20 milijuna eura, a manjinsko vlasništvo od 20 posto zadržat će aktualni predsjednik Nadzornog odbora u klubu Pierre-Antoine Capton. Caen je u prošloj sezoni zauzeo šesto mjesto ljestvice klubova francuskih drugoligaša.

Prema pisanju Economic Timesa, Mbappe je kupnjom Caena postao najmlađi vlasnik nekog europskog nogometnog kluba svih vremena. Prije samo 12 godina, tada 13-godišnji Mbappe bio je na korak od dolaska u Caen, prije no što se ipak odlučio za odlazak u Monaco.

Na predstavljanju u Madridu dočekalo ga je 80.000 ljudi

Za Monaco je odigrao ukupno 60 utakmica uz učinak od 27 golova i 16 asistencija, a onda preselio u Paris Saint-Germain. Bilo je to 2018. u poslu vrijednom 180 milijuna eura. Šest godina, 308 utakmica, 256 golova i 108 asistencija kasnije, kao slobodan igrač priključio se Real Madridu.

U madridskom velikanu predstavljen je prije 15 dana. Na Santiago Bernabeu stiglo je 80.000 navijača kako bi vidjeli novog napadača momčadi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.