HAJDUK

Mass Sarr: Čeko je izvadio pištolj jer sam ga pobijedio na balote

Foto: Getty Images

MASS SARR ikona je među Hajdukovim navijačima i danas, 22 godine nakon što je otišao iz Splita. Danas, u 47. godini, živi u Philadelphiji gdje radi kao trener u nogometnoj školi FC Europa.

U intervjuu za Slobodnu Dalmaciju liberijski se napadač prisjetio kako je bilo igrati za Hajduk te da mu je bilo teško uklopiti se.

"Nakon potpisa ugovora došao sam u Split tražiti stan. Prošetao sam po centru grada i nigdje nisam vidio nijednog crnca. Došla mi je starija žena, bila je ljubazna, ali mi je htjela opipati kožu. Uspaničio sam se, vratio u klub i rekao tadašnjem sportskom direktoru Ivanu Buljanu da želim raskinuti ugovor. Pitao je zašto, rekao sam mu zato što ovdje nema nijednog crnca."

Potom je Sarr predložio golmana Anthonyja Tokpaha.

"Buljan me pitao imam li kojeg dobrog crnca koji bi mogao doći da mi pomogne u prilagodbi, pa sam preporučio Tokpaha s kojim sam kasnije živio u Trogiru."

Prisjetio se i anegdote s Nikom Čekom.

"Kako se zvao branič duge kose, došao je iz Zagreba? Čako? Čeko? Eee, Niko Čeko. Odveo me u planine na balote, ja sam pobjeđivao i onda je on izvadio pištolj. Mislim da je bio pravi! Ja sam počeo bježati, a rulja je umirala od smijeha, haha."

Sarr je u Hajduku igrao od 1995. do 1998. godine i u 59 utakmica zabio 17 golova. Nakon toga je otišao u engleski Reading, a u karijeri je još igrao za Mighty Barolle, Monaco, Epinal, Ales, Sydney Olympic i Selangor.

Za Liberiju je u 79 utakmica zabio četiri gola.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.