Zvijezda belgijske reprezentacije završila igračku karijeru

Foto: EPA

BIVŠI belgijski reprezentativac Marouane Fellaini odlučio je završiti igračku karijeru u 37. godini. Veznjak je posljednjih pet godina nosio dres kineskog Shandonga. Prethodno je u seniorskoj karijeri nastupao za svoj matični Standard, a zatim za Everton i Manchester United.

U Evertonu je kao mlad igrač postao jedan od perspektivnijih veznjaka Premier lige, a kada je njegov trener David Moyes naslijedio Sir Alexa Fergusona u Manchester Unitedu poveo je Fellainija za sobom. Belgijanac je postao prva kupovina Uniteda nakon ere legendarnog škota.

Osvojio broncu u Rusiji

Prema mišljenju većine, nikada nije opravdao odštetu od 27.5 milijuna eura, ali u njegove vrijeme krizu je proživljavao kompletan klub. Fellaini je često bio meta kritika jer je u očima navijača bio personifikacija srozavanja velikana. To je donekle predstavljao i svojom ulogom na terenu kada bi ga treneri prilikom pomanjkanja ideja i lovljenja rezultata u završnici zbog njegove visine od 194 centimetara stavljali u napad.

Najbolje partije Fellaini je pružio pod Joseom Mourinhom s kojim je na Old Traffordu osvojio Europa ligu. Na reprezentativnom planu je Belgiju predstavljao 87 puta i osvojio je broncu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.