Mario Carević: Anderlechtov forte su prekidi, a najveća slabost spora obrana

MARIO CAREVIĆ za Index je najavio utakmicu Anderlechta i Dinama te progovorio o zbivanjima na Poljudu. Veznjak Lokerena, baš kao i njegov suigrač Tomo Šokota, ne daje puno šanse Anderlechtu iako je su prva momčad lige uz pet bodova viška ispred Cluba Bruggea.



Carević je u dvije godine koliko je u Belgiji, detaljno upoznao momčad Ariela Jacobsa. Ove sezone nije igrao u porazu od Anderlechta, ali se prisjetio prijašnjih utakmica.

"Dobili smo ih prošle sezone 3:2, vodili smo 2:0 i imali još dvije-tri mrtve šanse. Anderlecht nije uvjerljiv."

Kako su u tom slučaju prvi na ljestvici?

"Standard ima lošu sezonu pa mislim da je to glavni razlog zašto su toliko ispred, iako kažem da me nisu impresionirali."

Koje su Anderlechtove loše strane?

"Najtanji su u obrani, imaju iznimno visoke igrače koji su tromi. Dinamo bi protiv njih trebao igrati na kontre, na brze igrače koji ulaze iza leđa obrane."

Na što Jurčić i igrači moraju posebno pripaziti?

"Ti visoki igrači su im ogromna prednost kod skoka. I kad im ne ide dobro utakmice rješavaju iz prekida. Imaju nekoliko igrača poput Van Dammea ili De Suttera preko 190 cm."

Najopasniji igrači u redovima Anderlechta?

"Izdvojio bih Boussoufu i mladog Lukaku."

Anderlecht se u prvoj utakmici grčevito branio, ali je na kraju otišao kući s 2:0. Hoće li se braniti i večeras s obzirom da im je remi dovoljan da izbace Dinamo iz Europske lige?

"Nisam gledao prvu utakmicu, ali sam čuo da je Dinamo bio puno bolji. Mislim da se kod kuće neće braniti i kalkulirati, publika će ih nositi."

Pratiš li našu ligu, Dinamo ne briljira u prvenstvu?

"Znam, pratim HNL. Ne mora to ništa značiti, ovo je europska utakmica u kojoj je sve drugačije. Mislim da Dinamo ima velike šanse."

Kako komentiraš poteze neodlučne Uefe koja je prvo uzela pa vratila tri boda Dinamu?

"Ne bih to previše komentirao, ali sad su igrači Dinama dobili priliku da izbore prolazak dalje."

Već dvije godine si u Belgiji, jesi zadovoljan?

"Jako sam zadovoljan, sve je super. Bio sam ozlijeđen, ali sad se vraćam protiv Bruggea. Imao sam lakših problema s ložom, ali sad je sve u redu. Imam neke kombinacije, moguće je da na zimu napustim klub."

Možeš li malo konkretnije o tim ponudama?

"Ne bih još detaljno govorio o tome. Ugovor mi traje do šestog mjeseca sljedeće godine i na zimu mogu prijeći u drugi klub, a ponuda ima."

Je li možda realan povratak u Hajduk?

"Nije realan. Hajduk je moj klub, želim mu svu sreću, ali nije realno da ću se vratiti."

Tvom Lokerenu ne ide dobro ove sezone. Prošle sezone ste završili sedmi, sad ste pretposljednji.

"Vrlo loše nam ide. Prošle godine smo imali lošiju momčad, a igrali smo bolje. Bio nam je trener Aleksandar Janković, bivši trener Crvene Zvezde i igrali smo dobro i atraktivno. Ove sezone nam je loše krenulo pa je došao Jacky Mathijsen, ali se nije puno toga popravilo. Slabo nas ide realizacija, mislim da nam je to najveći problem."

Sigurno pratiš Hajduk, tvoj bivši klub je ove sezone u velikoj krizi.

"Pratim detaljno sve što se događa oko Hajduka. Zaista šteta što je tako. Tako je to u Splitu, priznaje se samo ako si prvi i najbolji. Ne bih htio previše govoriti o tome, ali moje mišljenje je da Hajduk ima previše igrača i da je upitna kvaliteta onih koji se dovode kao pojačanja. Okosnica bi trebali biti domaći igrači koji su potekli u Splitu, a onda dovesti nekoliko pojačanja koji će stvarno to biti."

Edoardo Reja?

"Dajem mu punu podršku. Čovjeku treba dati vremena da radi, a onda nakon dvije godine vidjeti što je napravio. Da dođe i Capello mi bi ga smijenili."

Torcida nije oduševljena novom Upravom i predsjednikom Joškom Svagušom?

"Ne bih to komentirao. Svatko vuče na svoju stranu."

Hoćeš li doći turnir Četiri kafića?

"Ne mogu. 26. i 31. prosinca imamo utakmice, moram biti u klubu. Doći ću nakon toga na 5-6 dana."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.