Marca: Real je bio u crnoj rupi. Onda je Modrić stavljen na klupu

Foto: Profimedia

REAL je sretno pobijedio (2:0) u derbiju 18. kola La Lige kod Athletica, onome što se smatra najtežim gostovanjem za njega. Domaćin je u Bilbau bio puno bolji i dominirao. Konačan rezultat nije realan, ali zahvaljujući sjajnom Courtoisu na vratima te golčinama Benzeme i Kroosa, gosti su došli do jako i višestruko važne pobjede. 

Modrićevim odlaskom na klupu stala je Realova kriza

Real je naime ovog mjeseca porazom kod Villarreala u prvenstvu dopustio Barceloni da se malo odlijepi na vrhu, a nakon toga je od najvećeg rivala izgubio u finalu španjolskog Superkupa. Činilo se da će produbiti krizu i u Kupu kralja, gdje je u osmini finala kod Villarreala gubio 0:2, ali je onda preokrenuo za pobjedu i prolazak 3:2. Slijedilo je spomenuto najteže gostovanje u Bilbau, u kojem se također provukao.

Loše po Luku Modrića je da je u spomenutim važnim porazima bio član prve momčadi koji je zbog slabe igre rano zamijenjen, dok u jednako bitnim pobjedama Reala ili nije igrao ili je bio epizodist. Ističe to i najčitaniji španjolski sportski list u tekstovima nakon derbija, u kojem je Modrić neprimjetno igrao zadnjih 20 minuta.

"Real s nemoćnim Modrićem pati kao i bez njega"

"Bio je nemoćan učiniti išta u utakmici koja nije bila u Realovim rukama. Ancelotti je uveo Modrića kako bi povratio balans, ali Real je s njim u igri patio kao i bez njega", piše Marca i dodaje:

"Ancelotti je kod Athletica na klupi ostavio Modrića i Kroosa te se na teškom gostovanju predstavio s do sada neiskušanim veznim redom s Camavingom, Valverdeom i Ceballosom kako bi pokušao parirati žestini i intenzitetu Athletica. Kockanje se nije isplatilo jer Real se raspao i bio na milost domaćinovim jurišima."

"Ipak, nemojte ga pokopati"

Marca podvlači: "Real se iz crne rupe rezultata, ali ne i igre, izvukao bez Modrića. Umjesto njega, priliku su dobili igrači sa zaslugama i svježinom i iskoristili su je. Ali nemojte pokapati Modrića, još je najbolji i brzo će se vratiti u prvu momčad. Vjerojatno već u četvrtak u gradskom derbiju protiv Atletica."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.