HRVATSKI NOGOMETAŠI

Marca: Nemamo više riječi za opisati Modrićevu genijalnost

Foto: Profimedia

LUKA MODRIĆ briljirao je u pobjedi prvaka Reala nad posljednjeplasiranim Levanteom (6:0), kojom je šampion dva kola prije kraja poslao gosta u drugu ligu. Hrvatska legenda Reala ušla je u povijest tako što je još u prvom poluvremenu namjestila tri gola

Čak su i oni koji se razbacuju epitetima za Modrićevu igru ostali bez riječi

Marca, najčitaniji španjolski list, novu u nizu Modrićevih spektakularnih partija popratila je nizom epiteta i jednim priznanjem: "Nemamo više riječi za opisati Modrićevu genijalnost. Možda je to najbolje sažeti ovako: Bila je to još jedna u nizu lekcija zvjezdanog Modrića.

Jedino on može napraviti ono što je radio Levanteu. Kako li je samo namjestio Mendyjev gol... Posluživao je sve suigrače i iz sebe izvlačio sve što može na oduševljenje gledatelja. Onda je asistirao Rodrygu, pa Viniju... Ukratko, radio je što je htio."

"Darežljivi hrvatski maestro"

Komentar utakmice Marca je naslovila: "Modrić dirigirao koncertom u Madridu" i u njemu napisala: "Hrvat je šakom i kapom dijelio asistencije te tako sjajnom prvaku omogućio da pregazi Levante, koji je bio jadan. Nestao je bez pružanja otpora. Međutim, ogromna razlika između prvog i zadnjeg na tablici ne smije skrenuti pažnju s toga da je Modrić opet pokazao da za njega u nogometu nema tajni.

Nakon što je njegovo dodavanje vanjskom postalo viralno, nastavio je školovati suigrače i suparnike i protiv Levantea. Istina, protivnici nisu igrali presing, ali dio zasluga za to ide i Hrvatu. Točnije, njegovoj sposobnosti da uvijek nađe najbolji pas za najbolje postavljenog suigrača. Ovaj put je repertoar otvorio loptom koja je išla Mendyju, a bježala od suparnika.

"Vini je došao do prvog hat-tricka. Za to prije svega treba zahvaliti Modriću"

Nastavio je savršenim posluživanjem, poklonom za Rodryga i onda prvi čin zatvorio brzim dodavanjem za Vinijev gol. Tri dodavanja za tri gola. Festival hrvatskog maestra za samo 45 minuta." Marca napominje da tu nije bio kraj Modrićevih čarolija, premda u drugom dijelu nije namjestio ni jedan od dva preostala gola:

"Vini je do kraja došao do prvog hat-tricka u Realu. Za to prije svega treba zahvaliti Modriću, koji je još jednom majstorijom stare škole uposlio Benzemu, a ovaj nesebično dodao strijelcu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.