HRVATSKI NOGOMETAŠI

Marca: Destruktivni Zidane i nižerazredni napadači. Modrić je jedna od tek tri klase

Foto: REUTERS/Vincent West

REAL MADRID - REAL SOCIEDAD 1:1. Luka Modrić odigrao je loše u velikom kiksu Reala u derbiju 25. kola La Lige, šest dana prije derbija sezone kod lidera i gradskog rivala Atletica. 

"Nevidljivi Modrić nije pokazao ništa"

Marca ga je ocijenila samo jednom zvjezdicom, a opisno je to obrazložila ovako: "Modrić nije pokazao ništa osim nekoliko lijepih dodira i jednog udarca koji su mu suparnici blokirali. Posebno nevidljiv bio je u drugom poluvremenu, zbog čega ga je zamijenio Fede Valverde."

To se dogodilo u 75. minuti, pri vodstvu gostiju 1:0, a upravo je Modrićeva zamjena sjajnim potezom pridonijela golu koji je spasio Real i održao ga u trci za obranom naslova. Valverde je prije Viniciusovog gola krasno odigrao petom. 

Zidaneova momčad je samo bodom iz ove utakmice propustila ostati odmah iza Atletica i tako održati pritisak na vodećem neposredno prije njihove međusobne utakmice s golemim ulogom. Real sada ima pet bodova manje i utakmicu više od Atletica. Da je pobijedio Real Sociedad i onda Atletico, bio bi bodovno poravnat na vrhu s gradskim rivalom. Međutim, to mu nije uspjelo nakon što je protiv gostiju iz Baskije jedva spasio bod Viniciusovim golom minutu prije kraja.

Vađenje iz igre legende i playmakera Reala, koji ove sezone igra sjajno, i to u situaciji kada je njegova momčad lovila rezultat, zaintrigiralo je novinare, koji su nakon utakmice pitali Zidanea zašto je to napravio. "Izvadili smo Luku kako bi Fede mogao ući. Ništa se nije dogodilo Modriću", odgovorio je trener Reala.

"Modrić je igrao dobro, a onda je Zidane sve pokvario"

Upravo je Zidane u španjolskim medijima označen glavnim krivcem za to što je Real dopustio gostima iz San Sebastiana da odnesu bod iz Madrida i što im je malo nedostajalo da uzmu sva tri. On je, naime, na poluvremenu postavu 4-3-3, u kojoj Real stalno igra i u kojoj je dominirao protiv Real Sociedada, promijenio u 3-5-2. 

Deset minuta kasnije, zahvaljujući toj promjeni, gosti su poveli 1:0. Zidane je priznao da je pogriješio tako što je odmah zatim vratio momčad u sustav koji joj najviše odgovara. "Na poluvremenu sam mijenjao taktiku jer nisam bio zadovoljan kako smo igrali presing."

Marca ističe da je prije te promjene i Modrić igrao dobro na desnoj strani, gdje je s Lucasom probijao suparnike te odlično surađivao s Iscom na drugoj strani. Međutim, na poluvremenu je Zidane Casemira iz veze prekomandirao na trećeg stopera i tako protivniku otvorio bokove. Nova promjena rezultirala je time da je "Modrić morao napustiti igru iscrpljen", piše Marca.

"Real ima Modrića, Kroosa i Casemira te hrpu mediokriteta"

U drugom tekstu, komentaru pod naslovom "Real ima Modrića i Kroosa, ali nemoguće je išta napraviti bez golgetera", Marca piše: "U prvom poluvremenu hrvatski veznjak davao je ton i ritam igri Reala, nakon čega je slijedila neshvatljiva i autodestruktivna Zidaneova promjena taktike."

Njome je, piše Marca, došlo do očekivanog: "Poluvrijeme je to bilo u kojem smo gledali kako se napadači Reala nemoćno bore protiv vlastitih ograničenja, nemoći i neefikasnosti. Izuzimajući Benzemu, sedam ostalih ofenzivaca Reala postigli su zajedno tek 12 golova. Čudesno je da tako jalov Real s Marianom, Asensiom, Iscom, Rodrygom i Viniciusom uopće još uvijek konkurira za španjolski i europski naslov. Krasno je gledati Modrića, Kroosa i Casemira, ali ne bi škodilo da u ovoj momčadi vidimo i napadača koji je na njihovoj i razini Real Madrida."

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.