LIGE PETICE

Marca: Barcelona je bačva baruta. Prvi je eksplodirao kapetan

Foto: EPA

RAT u Barceloni glavna je tema u Španjolskoj.

Marca, najčitaniji dnevni list u zemlji, pod naslovom "Barcelona je bačva baruta. Prvi je eksplodirao kapetan", piše da taj klub potresa najgora kriza posljednjih desetljeća, koja je za sada vrhunac dosegnula javnim odgovorom kapetana i najboljeg igrača Lea Messija na optužbe prema igračima, koje je također javno iznio sportski direktor Eric Abidal.

On je u intervjuu za katalonski Sport izjavio da neimenovani igrači nisu dovoljno trenirali niti se trudili na utakmicama tijekom mandata nedavno smijenjenog trenera Ernesta Valverdea, što je tako dovelo do otkaza njemu. Messi mu je niti sat i pol kasnije odgovorio na Instagramu da navede imena onih koje tako ozbiljno optužuje, jer u suprotnom blati sve igrače. Dodao je da igrači preuzimaju odgovornost za lošije igre i rezultate u zadnje vrijeme, ali da bi to isto trebali napraviti i dužnosnici kluba zbog njihovih propusta.

"Messi je ovim javnim istupom, obraćenjem ovakvim stilom i načinom, samo nastavio iskazivati ono što od njega nismo vidjeli do u zadnje vrijeme - živčanost i nervozu zbog loših igara i rezultata. Tako se ponaša na treninzima i utakmicama, a sada i u medijskim nastupima. Messi je očito puknuo pod pritiskom jer se njega smatra odgovornim za sve što se događa u Barceloni. Međutim, ako Messi za nešto nije kriv, onda je to otkaz Valverdeu jer mu je bio lojalan do kraja", piše Marca i dodaje:

"Barcelona je u situaciji u kojoj nitko ne vjeruje nikome, a tenzije su visoke. Predsjednik Bartomeu ne vjeruje direktoru Abidalu jer u zimskom prijelaznom roku nije uspio dovesti nužnog napadača ni Xavija za novog trenera. Igrači pak ne simpatiziraju upravu nakon smjene omiljenog Valverdea. U svlačionici vlada nepovjerenje. Atmosfera je zatrovana. Barcelona ima velikih problema koji neće tako brzo nestati."
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.