LIGE PETICE

Marc Overmars produljio s Ajaxom, niti on ne želi u Newcastle

Foto: EPA

IAKO SU se u Newcastleu nadali da bi mogli dovesti Ajaxova direktora nogometa Marca Overmarsa, od toga neće biti ništa jer je Overmars produžio ugovor s nizozemskim velikanom do lipnja 2026. godine. Dosadašnji ugovor istjecao mu je u studenome 2024., objavili su britanski mediji.  

"Još osjećam uzbuđenje zbog posla koji radim i on mi daje veliku satisfakciju. Suradnja s ostalim članovima uprave vrlo je dobra, kao i sa svim ljudima u Ajaxovom sportskom centru. Također, osjećam da moja misija u Ajaxu nije gotova", kazao je Overmars, koji je na ovoj funkciji od 2012. godine.

Nova odbijenica za Newcastle

Zahvaljujući njemu ostvareno je dosta uspješnih ulaznih i izlaznih transfera, a klub se vratio u vrh europskog nogometa. U sezoni 2018./2019. Ajax je igrao polufinale Lige prvaka, a ove sezone je grupni dio natjecanja u Ligi prvaka završio s maksimalnim učinkom, odnosno sa šest pobjeda. Overmars je kao igrač s Ajaxom 1995. godine bio europski prvak. 

Podsjetimo, Newcastle je dolaskom arapskih vlasnika postao najbogatiji klub na svijetu, ali već u prvoj sezoni pod novim rukovodstvom čeka ga vrlo težak zadatak - borba za ostanak u Premier ligi. Momčad je upisala samo jednu pobjedu i posljednja je u prvenstvu, a do Nove godine ima brutalno težak raspored. Dosad su preuzimanje trenerske pozicije u klubu odbili mnogi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.