Tenis

Safin poludio na ruske novinare: Pa nije Medvedev četvrti u Rusiji, nego na svijetu

Foto: EPA

BIVŠI ruski tenisač Marat Safin je u razgovoru za tamošnji Sport Express govorio o pobjedi Daniila Medvedeva na završnom Mastersu sezone u Londonu.

On je u finalu slavio protiv Dominica Thiema, a na putu do finala je pobijedio prva dva tenisača svijeta, Novaka Đokovića i Rafaela Nadala. Safin je veliki fan Medvedeva, a jedno pitanje ruskih novinara ga je izbacilo iz takta.

Ako ne napredujete, ispadate iz topa 50

"Pitate me je li Medvedev bolji sada nego 2019.? Pa kakvo vam je to uopće pitanje? Naravno da je. Kada je netko četvrti na ATP ljestvici, kada igra uspješno na Grand Slamovima i osvaja Masterse... Pa nije on četvrti u Rusiji, nego na svijetu. Shvatite jednu stvar: Ako tenisač ne napreduje, neće pobjeđivati u finalu, a na ATP Touru više ne postoje debili. Svi su danas veliki profesionalci i ulažu veliki trud u svoje fizičko stanje. Zato, ako ne napredujete, ispadate iz topa 50 jako brzo. Pa nije vam to ruski nogomet gdje možete ljenčariti na račun toga što imate stranu putovnicu", kazao je nekada prvi tenisač svijeta.

Ruski tenisači ne bi bili među najboljih 100 da su ostali u Rusiji

Rusija trenutno ima tri tenisača među najboljih 20 na svijetu. Medvedev i Rubljev su među prvih 10, a Hačanov je u drugoj polovici poretka.

"Sjajno je što danas, poput svojevremeno Kafeljnikova i mene, opet imamo dvojicu igrača u vrhu. A glavna stvar u cijeloj priči je napustiti Rusiju na vrijeme. Nažalost, mi ondje nemamo adekvatne uvjete, a drugo je pitanje zašto je tome tako. Da su ostali u Rusiji ne bi bili niti među 100 najboljih. O tome sam pričao još davno", zaključio je osvajač US Opena 2000. i Australian Opena 2005.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.