Mamićevoj Legiji stranaca u samo pet dana sezonu pokvarili - stranci

Foto: Getty Images/Guliver Image, Hina, Screenshot
 
TARAVEL je udaranjem Vešovića glavom, Dinamovo vodstvo i potpunu kontrolu derbija kod Rijeke, pretvorio u poraz (1:2) i prepuštanje prvog mjesta HNL-a Hajduku, dok je Dinamo s vrha nakon 14. kola skliznuo na treću poziciju.
 
Dinamo konačno dočekao nekoliko Taravelovih dobrih utakmica, ali onda...
 
Pet dana prije gluposti francuskog braniča, koji je minirao svoju momčad u hrvatskom prvenstvu nakon što su se u Dinamu načekali da konačno počne igrati dobro i sigurno pred vlastitim golom, drugi od brojnih stranaca hrvatskog prvaka srušio je vlastitu momčad u Ligi prvaka.
 
Eduardo protiv Olympiakosa pokvario sve dobro što je napravio kontra Arsenala
 
Portugalski golman Eduardo popisu brojnih ovogodišnjih kikseva dodao je onaj najveći i najskuplji za domaći Dinamov poraz u trećem kolu skupine Lige prvaka protiv Olympiacosa (0:1)
 
Osim što je i u ovom slučaju Dinamu presudio njegov čovjek na privremenom radu u Hrvatskoj, navedena greška u važnom europskom susretu Dinamu je također donijela bolan i možebitno fatalan poraz u meču u kojem je bio prilično bolji od izravnog konkurenta.
 
Dinamu "internacionalci" donijeli poraze protiv izravnih hrvatskih i europskih suparnika iako su Plavi u obje utakmice bili bolji
 
Na Kantridi od Rijeke, s kojom se bori za prvo mjesto HNL-a, a na Maksimiru od Olympiakosa, rivala za prolazak skupine LP. Ali, oba spomenuta poraza Dinamu su pokazali su koliko je teško izgubiti utakmicu od izravnog konkurenta, jer nakon domaćeg poraza od grčkog prvaka, Dinamo je od ozbiljnog kandidata za plasman dalje iz grupe LP, s obzirom na težak raspored koji ga čeka do kraja, postao prvi kandidat za zadnje mjesto, iako je do kraja u igri u još devet bodova.
 
Taravel je dvostruko osakatio Dinamo: U bitku za povratak na vrh šalje ga sa Goncalom i Benkovićem
 
Pet dana kasnije, Dinamo je na Rujevici od Rijeke primio gol u sudačkoj nadoknadi bez isključenog Taravela i tako doživio prvi poraz u HNL-u nakon 50 utakmica ili poslije čak 533 dana, čime je ispustio već deset godina "prirodnu" prvu poziciju na tablici. Taravelov ispad još je teži i pogubniji po momčad kada znamo da je Dinamo zbog ozljeda Schildenfelda i Sigalija ostao na samo jednom stoperu - Taravelu, koji je sada sam sebe izbacio iz konkurencije na duže vrijeme, pa pred teško gostovanje kod Splita, gdje treba loviti povratak na vrh, Dinamo ide s "priučenim" središnjim braničem Goncalom te premladim Benkovićem, koji se zbog neiskustva na nekoliko prethodnih važnih utakmica ove jeseni istaknuo tek teškim kiksevima.
 
Dinamu su stranci kompromitirali sezonu, ali s obzirom da ih ima čak 11, nije čudno da igraju ključne pozitivne i negativne uloge
 
Dinamu su dakle u samo pet dana stranci, na kojima Mamić već godinama temelji momčad, ozbiljno kompromitirali sezonu. Ali, za klub kojem bi zbog čak 11 stranaca samo u užoj konkurenciji za prvu momčad savršeno pristajao sufiks "Internacional", nije ništa čudno da mu stranci imaju ključne uloge, kako pozitivne (Junior Fernandes), tako i negativne. 
 
Prvak Hrvatske s tri Hrvata u Ligi prvaka
 
Uostalom, protiv Olympiakosa u prvoj momčadi prvaka Hrvatske igrala su tek tri Hrvata (Antolić, Pivarić, Rog), dok ih je nekoliko dana kasnije na Kantridi u sastavi bilo "čak" pet, ali to je bilo zato što stranac (Eduardo) loše igra, pa ga mijenjao Ježina.
 
Eduardo, Sandomierski, Migliore...
 
Istini za volju, upravo je on skrivio gol kojim je Rijeka pobijedila na samom kraju utakmice, ali činjenica je i kako je ove jeseni prekasno dobio priliku nakon što se Eduardu toleriralo previše grešaka. Kao što su i prije njega, prvo s gola, a zatim iz kluba morali otići i drugi inozemni vratarski "aduti" Sandomierski i Migliore
 
Machadovi srednji prsti
 
Nabrajanje svih Dinamovih promašaja iz inozemstva vrijedi posebnog teksta, ali ako se zaustavimo na ovoj sezoni, onda uz Eduardove smiješne golove i Taravelov nasilnički ispad (na Rujevici nije prošao nekažnjeno, za razliku od prve utakmice 3. pretkola LP protiv Moldea, kada sudac nije vidio kako je laktom u glavu opalio suparnika), moramo istaknuti Machadove srednje prste upućene gledateljima također protiv prvaka Norveške.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.