Mamić obogatio Crnogorce: Bećiraj je spreman za vruću Dinamovu jesen!

FATOS BEĆIRAJ novi je igrač Dinama, potvrdio je nakon današnje sjednice Izvršnog odbora Zdravko Mamić. Nadareni crnogorski napadač, rođen na Kosovu, već dugo je želja Dinamovog izvršnog dopredsjednika koji je dan prije završetka prijelaznog roka uspio dogovoriti njegov dolazak. Podgorička Budućnost tražila je milijun eura, ali Mamić nije želio dati više od 650 tisuća eura.

Najveći transfer Budućnosti u posljednjih deset godina

No, već je i taj iznos za Crnogorce velik prihod, s obzirom na to da u posljednjih deset godina nisu zabilježili "teži" transfer. Na Ardijanu Djokaju, koji je preselio u Mallorcu 2000., zaradili su prema neslužbenoj varijanti milijun tadašnjih maraka, a 2008. godine Bogdan Milić prešao je u Den Haag za 450 tisuća eura. Bećiraj, kojeg je Dinamu srdačno preporučio i crnogorski izbornik Cico Kranjčar, u Dinamu bi trebao zarađivati 150 tisuća eura godišnje. Mamić je napadača koji je u sezoni 08./09. bio prvi strijelac lige, a za Budućnost je od dolaska iz pećke Bese zabio 39 pogodaka u 80 utakmica, gledao protiv Bakua, a svoje je skaute poslao i na susret protiv Borndbyja. Ono što je vidio Mamiću se svidjelo, a s Bećirajem će, prema vlastitim riječima, vjerojatno zaključiti ovaj prijelazni rok. 

22-godišnji i 183 centimetra visoki centarfor kod Zlatka Kranjčara igrao je drugu utakmicu za seniorsku reprezentaciju u prijateljskoj utakmici protiv Sjeverne Irske, a prije je nastupao i za mladu crnogorsku reprezentaciju. U pretkolima Europa lige zabio je i Bakuu i Brondbyju. Budućnost ipak nije uspjela izboriti play off, što je dobra vijest za Modre, koji na Bećiraja mogu računati u susretima Europa lige.

Mogu samo biti ponosan što sam u Dinamu

"Što reći osim - spreman sam za nove izazove u Dinamovom dresu koji je za mene velika čast i dat ću sve od sebe da ne razočaram ni trenera, ni Upravu kluba, ni navijače. Bit će ovo sigurno vruća jesen za moj novi klub jer Dinamo igra i Europu, a bori se i za naslov prvaka te za Kup.  Volim borbu i izazove te nikad ne odustajem. Uvijek dajem sve od sebe", rekao je Bećiraj za službene klupske stranice.

"Vidim da je Dinamo prije mene doveo još neka nova imena i sviđa mi se ta činjenica jer potvrđuje da ovaj klub ima velike ambicije. Mogu samo biti ponosan što sam postao član ove nogometne zajednice koju čine i mladi talenti, ali i iskusni igrači s velikim europskim iskustvom, a sve to na čelu s trenerskom legendom Vahidom Halilhodžićem."

Istisnuli su i Kramarića

Bećiraj i Sylvestre, tek pridošli slovački mladi reprezentivac, stvorili su gužvu u modroj svlačionici, pa će na posdubu u Lokose Dodo i Sivonjić. Nažalost, i Andrej Kramarić koji očigledno nije impresionirao Vahida Halilhodžića poput Tomečaka i Vrsaljka...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.