DINAMO

Mamić je pritvoren, a Krznar vodi momčad. Scena nije od danas, nego iz 2016. godine

Foto: Index

DAMIR KRZNAR vodit će Dinamo u uzvratnoj utakmici osmine finala Europa lige protiv Tottenhama nakon što je Zoran Mamić podnio ostavku. Krznar je na današnjoj presici rekao kako je u kontaktu s bivšim trenerom, ali u četvrtak će na klupi biti bez njegove pomoći.

Ovo neće biti prva utakmica koju će Krznar voditi kao glavni trener Dinama u europskim natjecanjima. Bilo je to 15. srpnja 2015. godine kada je Dinamo na Maksimiru u 2. pretkolu Lige prvaka ugostio Folu Esch, prvaka Luksemburga. O omjeru snaga dovoljno govori podatak da je koeficijent na Dinamovu pobjedu bio 1.05, a Transfermarkt je luksemburšku momčad procijenio kao 50 puta manje vrijednu od Dinamove.

Ipak, gosti su šokirali hrvatskog prvaka. Nasrnuli su na Dinamov gol od samog početka, a najbolji igrač u prvih 15 minuta bio je vratar Modrih Eduardo. U 25. minuti gosti su poveli nakon što je Samir Hadji ostao sam nakon slobodnog udarca i lagano poentirao. Dinamo je uzvratio deset minuta kasnije kada je Soudani asistirao za Čileanca Henriqueza na drugoj stativi, koji je pogodio prazna vrata. Taj rezultat je, na iznenađenje svih, ostao do samog kraja. Ipak, Dinamo je u uzvratu slavio 3:0 pod vodstvom Zorana Mamića i spriječio najgore ispadanje u Dinamovoj povijesti.

Krznar se na poziciji glavnog trenera našao nakon što je Zdravku i Zoranu Mamiću bio izrečen istražni pritvor u trajanju od mjesec dana. Radilo se o postupku za koji je prije dva dana izrečena pravosudna presuda. Samo tri dana prije toga Dinamo je ugostio Hajduk u derbiju. Završilo je 1:1, ali su utakmicu obilježili dolazak 25 tisuća navijača i puna sjeverna tribina koja je slavila privremeni odlazak braće koja su vodila klub.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.