EUROPSKO VATERPOLO PRVENSTVO

Mađarska u finalu Eura u vaterpolu. Hrvatska za broncu protiv Crne Gore

Foto: Getty Images / Guliver Image

MAĐARSKA je pobijedila Crnu Goru 10:8 (1:2, 3:1, 4:2, 2:3) u drugom polufinalu Europskog prvenstva u vaterpolu i igrat će u nedjelju od 19 sati finale protiv Španjolske.

Hrvatska, koja je izgubila od Španjolaca 8:9, za treće mjesto i broncu borit će se također u nedjelju od 17:30 protiv Crnogoraca, koje je tijesno svladala u skupini 11:10. 

Crna Gora je odlično krenula i povela 2:0 protiv domaćina Europskog prvenstva. Međutim, već u drugoj četvrtini je na krilima golmana Nagya i fantastičnog Varge preokrenula i s vodstvom 4:3 otišla na mini-odmor.

U nastavku su Mađari dodali gas, poveli tri razlike 8:5, ali se momčad Vladimira Gojkovića nije predala. Naprotiv, uspjela je stići do 8:9, a u posljednjim sekundama Varga je lobao golmana za konačnih 10:8 i potvrdio plasman u finale pa je slavlje s navijačima moglo započeti. 

Radović s tri i Pješivac s dva gola bili su najbolji u sastavu Crne Gore, dok su Varga s četiri i Zalanki s dva gola predvodili Mađarsku.

Mađarska je do sada rekordnih 12 puta bila europski prvak, dok Španjolska nikada nije osvojila europsko prvenstvo, uz poraze u finalima 1991. u Ateni i 2018. u Barceloni.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.