NHL

Ludom Rusu i njegovoj ekipi nedostaje još jedna pobjeda do povijesne titule

Screenshot

OČITO IM je napokon suđeno. Iako se njihovi navijači, navikli na pehove, pitaju "Kako će ovaj put uprskati?" teško je vjerovati da će Washington Capitalsi prosuti vodstvo 3:1 u finalnoj seriji doigravanja NHL-a.

Noćas su s uvjerljivih 6:2 pobijedili Vegas Golden Knightse kod kuće i za prvi naslov prvaka u povijesti treba im još samo jedna pobjeda u sljedeće tri utakmice. Iako rezultat zvuči dosta uvjerljivo, a Capitalsi su poveli 4:0, Aleksandar Ovečkin i društvo, koliko god čudno zvučalo, mogli su vrlo lako i izgubiti ovu utakmicu. Gosti su kod rezultata 0:0 pogodili dvije stative i promašili još jednu veliku šansu, a onda se Capsima otvorilo.

Vegas je načeo sjajni T.J. Oshie u 10. minuti, Wilson je sedam minuta kasnije povisio na 2:0, da bi 21 sekundu prije kraja Smith-Pelley zabio i treći gol. Carlson je pred kraj druge trećine utrpao i četvrti gol prije nego što su Neal i Smith u 46. i 53. minuti dali gostima tračak nade. Ipak, Kempney je u sljedećoj minuti riješio pitanje pobjednika, a Connolly u predzadnjoj minuti postavio konačnih 6:2.

Vegas je imao više udaraca na gol (30:23), ali i puno manje sreće. No neki od Golden Knightsa koji su doigravanje igrali nestvarno dobro, poput golmana Marc-Andrea Fleuryja malo su pali, a Capitalsi igraju kao da će svijet propasti ako ne dobiju svaku sljedeću utakmicu.

Prvi od njih je Aleksandar Ovečkin, najcjenjeniji i istovremeno jedan od najosporavanijih igrača u NHL-u. S 32 na leđima i nizom razočaranja u glavi, Ovečkin u ovom doigravanju ne toliko golovima i asistencijama, koliko prisutnošću i požrtvovnošću gura svoju momčad prema toliko željenom naslovu.

Na putu do finala pobijedili su sve svoje najveće neprijatelje. U prvoj rundi izbacili su Columbus Blue Jacketse glavnog trenera Johna Tortorelle, koji ih je godinama uništavao s Rangersima. U drugih rundi su tek drugi put u svojoj povijesti izbacili svoje velike rivale Pittsburgh Penguinse, a u finalu konferencije Tampa Bay prepun bivših Rangersa i Chrisa Kunitza koji im se u dresu Penguinsa zadnjih desetak godina napio krvi. 

Ostaju još samo dvojica. Njihov bivši trener George McPhee, koji vodi Knightse i bivši je trener Capitalsa te Vegasov spomenuti golman Fleury koji ih je ubijao u pojam dok je branio u Pittsburghu. Ako postoji sudbina, onda ona kaže da Capsi ovo neće prosuti. Ako i ovaj put kiksaju, bolje da zatvore franšizu...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.