Mikica sjajno krenula u Rimu: Za osminu finala igra protiv Šarapove

Foto: Hina

HRVATSKA tenisačica Mirjana Lučić-Baroni plasirala se u 2. kolo WTA Premier turnira u Rimu: ona je u susretu 1. kola svladala Čehinju Lucie Šafarovu 7:5, 4:6, 6:3 nakon dva sata igre.

Bio je ovo peti međusobni dvoboj Lučić-Baroni i Šafarove i prva pobjeda naše igračice.

Hrvatska veteranka prvi je set osvojila velikim preokretom, osvojila je šest gemova zaredom kojima je nadoknadila zaostatak od 1:5 za 7:5. Posebno su dojmljiva bila dva izravna poena koja je osvojila reternom u 12. igri s kojima je stigla do set-lopte. Tada je Čehinja, pod dojmom tih reterna, napravila dvostruku servis pogrešku.

Lučić-Baroni osvojila je i sedmi gem zaredom povevši 1:0 u drugom setu, no uslijedio je niz od triju gemova za Šafarovu. Lučić-Baroni vratila je break za 3:3, ali nije uspjela nadoknaditi još jedan izgubljeni gem na svom servisu u devetoj igri pa je o pobjednici odlučivao treći set.

Ponovno je Šafarova prva ostvarila break, povela 3:2, ali zatim je Lučić-Baroni nanizala četiri gema zaredom s kojima je stigla do vrijedne pobjede. Do ključnog breaka za vodstvo od 5:3 stigla je izvrsnim bekhendom.

U 2. kolu Lučić-Baroni će igrati protiv Marije Šarapove koja je pobijedila Amerikanku Christine McHale. Od Šarapove je Mikica izgubila prošloga tjedna u Madridu.
 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.