HRVATSKI NOGOMETAŠI

Kako je Liverpool uspio s Kloppom? Lovren otkrio ključnu stvar

Foto: Getty Images / Guliver image

"UVIJEK smo gladni uspjeha i ostat ćemo gladni. To je ono što nas gura. Želimo pokazati svima za što smo sposobni", kazao je branič Liverpoola i hrvatske reprezentacije Dejan Lovren u razgovoru za klupsku stranicu Redsa.

Lovren u karanteni čeka nastavak engleskog prvenstva. Liverpool devet kola prije kraja ima čak 25 bodova više od drugoplasiranog Manchester Cityja i pitanje prvaka je praktički riješeno. No, nastavak prvenstva i dalje je upitan.

Lovren i njegovi suigrači održavaju razinu kondicije kroz individualni program treninga kod kuće i čekaju da se situacija oko korone smiri.

"Težak je trenutak za sve. Nitko nije na ovo navikao i nitko nije bio spreman", rekao je Lovren.

"Jedino što možemo učiniti je ostati kod kuće i slušati savjete vlade kako bismo još više smanjili probleme. Ostanite kod kuće i ostanite pozitivni, ostanite zdravi jer trebamo čuvati živce. Naravno, doći će trenutak kada će se sve vratiti u normalu. Ostanite pozitivni", poručio je.

I kad gube znaju što treba učiniti 

Lovren, koji je sada na Anfieldu gotovo šest godina, bio je svjedokom postupne evolucije pod Jurgenom Kloppom.

"Klopp je svima pokazao da ima sposobnosti i vještine i da zna upravljati ekipom u lošim i u dobrim trenucima. Nismo prestali s radom, to je glavna stvar. Ostali smo gladni. To nam je donio. Uvijek smo gladni i ostat ćemo gladni. To je ono što nas gura. Želimo pokazati svima za što smo sposobni", kazao je dodavši: ''Važno je napraviti miks između mladih igrača, igrača srednje dobi i iskusnih igrača. Mislim da ga imamo, ovo je sjajna ravnoteža."

Lovren je u dresu Redsa upisao 184 nastupa i postigao osam golova. Osvojio je Ligu prvaka (2019.), igrao još jedno finale (2018.) te finale Europske lige (2016.). U razgovoru za klupski web hrvatski stoper objasnio je ključni sastojak Kloppove filozofije koja ih je dovela do najvećih utakmica.

"Navikli smo igrati velika finala i velike utakmice i znamo kako se njima upravlja. Čak i kad gubimo, znamo što učiniti. Zbog toga je važno imati ravnotežu u ekipi. Ako idućih godina zadržimo važne igrače i jezgru tima, samo ćemo rasti", naglasio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.