Lovac na talente Rijekinog junaka stavio uz zvijezde Reala, Barce, Liverpoola...

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

RIJEKIN Veldin Hodža (21) apsolutno je prvo ime prošlog kola SuperSport HNL-a. Mladi veznjak zabio je sva tri pogotka svoje momčadi u pobjedi 3:0 protiv Osijeka na Rujevici. Njegova sjajna izvedba primijećena je i izvan Hrvatske pa ga je tako Jacek Kulig, poznati nogometni skaut kojeg na X-u prati gotovo 300 tisuća ljudi, uvrstio u momčad tjedna sačinjenu od igrača iz europskih liga rođenih 2001. i kasnije.

Hodža se tako našao u društvu najvećih svjetskih talenata kao što su Jamal Musiala (Bayern), Eduardo Camavinga (Real), Conor Bradley (Liverpool), Cole Palmer (Chelsea) i Pau Cubarsi (Barcelona). Hodža je ušao i u uži izbor za U-23 igrača tjedna, no ondje je skupio tek 6.7% glasova, dok je s 46.8% pobijedio Palmer, koji je imao gol i asistenciju u pobjedi 3:2 Chelseaja nad Newcastleom.

Za očekivati je da će Hodži porasti vrijednost i na nogometnom tržištu. Transfermarkt ga trenutno procjenjuje na tri milijuna eura, no ta je vrijednost nepromijenjena još od lipnja prošle godine. Hodža je samo u 2024. zabio već pet golova i izvjesno je da ga očekuje skok u vrijednosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.