BORBA ZA NASLOV PREMIER LIGE

Liverpoolu je pomogao protivnički igrač koji navija da Liverpool osvoji naslov

Foto: EPA-EFE

IGRALA se 64. minuta na stadionu Cardiff Cityja, u susretu istoimenog domaćina i Liverpoola (0:2). Iako su Redsi bili bolji i u tom trenutku imali prednost od 1:0 nakon gola Georginija Wijnalduma, Velšani su cijelu utakmicu igrali hrabro te su u nekoliko navrata mogli zatresti mrežu Alissona Beckera.

Spomenuta 64. minuta bila je najveća takva šansa, a ona će zauvijek ostati u sjećanju stopera Cardiffa Seana Morrisona. Dobro izveden korner, Allison je krivo procijenio let lopte, Morrison ostao sam na drugoj stativi, a zatim promašio. To je možda bio i najveći promašaj premierligaške sezone. Stoper Velšana trebao je glavom s tri metra samo preusmjeriti loptu u praznu mrežu, ali ona je nekako otišla daleko pored gola.

VIDEO NEVJEROJATNOG PROMAŠAJA POGLEDAJTE OVDJE

Ako već tada nije bio potpuni tragičar utakmice, onda je tu "čast" zapečatio u 80. minuti. Mohamed Salah dobro se postavio u kaznenom prostoru Cardiffa, Morrison ga je držao i gurao s leđa, Egipćanin pada, a Liverpool zasluženo dobiva kazneni udarac iz kojeg je James Milner potvrdio pobjedu Redsa. Trener domaćina Neil Warnock rekao je da nije trebalo dosuditi penal u toj situaciji jer je Salah prelagano pao. Da, Egipćanin je naglasio kontakt, ali ne možete držati i gurati protivničkog igrača u šesnaestercu kao što je to Morrison napravio Salahu.

I dok bi se ove pogreške Morrisona inače zaboravile jer je Cardiff 18. ekipa prvenstva koja u posljednjim utakmicama premierligaške godine grčevito pokušava izboriti ostanak, Morrisonove izjave ranije ove sezone bacaju puno veće svjetlo na njegovu jučerašnju izvedbu. Prije nego što je Cardiff gostovao kod Liverpoola u listopadu prošle godine, gdje su izgubili 4:1, Morrisona su novinari pitali tko bi mogao osvojiti premierligaški naslov.

"Bilo bi fantastično da Liverpool osvoji naslov"

"Teško je reći, ali volio bih da Liverpool osvoji. Volio bih da uzmu naslov jer bi to bilo fantastično postignuće za klub i cijeli grad. Oni su tako slavan klub, velika je povijest iza njega, ali bit će teško zaustaviti Manchester City. Nadam se da će se boriti do kraja. Kao fan nogometa i Premier lige, nadam se da će se boriti do kraja. To je uzbudljivo za sve navijače", rekao je tada Morrison.

Stoper je startao u 31 utakmici ove sezone za Cardiff, a ove izjave odmah su neke natjerale da pomisle kako je Morrison namjerno jučer napravio dvije kardinalne greške kako bi pomogao Liverpoolu. Podsjetimo, Redsi su u velikoj borbi s Manchester Cityjem za naslov. Imaju dva boda više, a tri kola ostalo je do kraja sezone. S druge strane, City ima utakmicu više. Ako dva konkurenta pobjede u preostalim susretima do kraja, Liverpool ponovno neće doći do toliko željenog naslova koji čeka od 1990.

Zato je jučerašnja pobjeda Liverpoola od velikog značaja jer nisu igrali svoj najbolji nogomet, ali svejedno su došli do vrijednih tri boda. Kiks kod ekipe koja se bori za ostanak vjerojatno bi donio naslov prvaka Cityju. Ekipa Pepa Guardiole je veliki favorit u preostalim utakmicama, najteži susret ih čeka sljedeću srijedu na Old Traffordu kod Uniteda, ali ekipa Ole Gunnara Solskjaera igra užasno i izgubila je šest od posljednjih osam susreta. Nakon toga gostuju kod Burnleyja, zatim dočekuju Leicester, a sezonu završavaju kod Brightona.

Ipak, unatoč laganom rasporedu, dovoljan je samo jedan kiks, jedan neriješeni ishod koji bi mogao odlučiti prvaka. Liverpool je također favorit u preostalim susretima Premiershipa (Huddersfield, Newcastle, Wolverhampton), ali sve je moglo pasti u vodu jučer u Cardiffu. Srećom za njih, to se nije dogodilo zahvaljujući Seanu Morrisonu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.