POTRES U PETRINJI

Liverpool zna za Petrinjca koji je iz srušene kuće spasio grb. Navijači na nogama

Foto: Facebook / Official Liverpool Supporters Club Croatia

PRIČA o Bruni Lončareviću, radiologu iz Petrinje i navijaču Liverpoola, čija je obitelj ostala bez doma u potresu, proširila se daleko izvan hrvatskih granica. 

Nisu je prenijeli samo Liverpoolovi navijački mediji nego i masovni poput Daily Stara. U akciju prikupljanja pomoći uključile su se navijačke udruge Liverpoola s Balkana, ali i iz drugih svjetskih zemalja, za Lončarevića su već čuli i u klubu za koji navija, a za njegovu je situaciju saznao i bivši igrač Liverpoola Dejan Lovren.

Bruno i obitelj pronašli su smještaj na godinu dana

Jučer smo pisali da su Lončarević i njegova obitelj pronašli smještaj u Zagrebu do kraja tjedna, a Index doznaje da im je stambeno pitanje u međuvremenu riješeno na godinu dana. 

Lončarević je inženjer radiologije koji skoro godinu dana radi u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" i bori se protiv koronavirusa. Iz razrušenog stana u Petrinji spasio je samo nešto odjeće i navijački rekvizit svog voljenog Liverpoola, ploču s grbom i natpisom "This is Anfield", kakva stoji na izlazu iz tunela koji vodi na travnjak kultnog stadiona.

"Nakon potresa mi je samo na pameti bilo kako ću uletjeti u stan, uzeti nešto robe pod ruku i ovaj znak koji mi je bio na posebnom mjestu u stanu. Značio mi je puno, kao i svim navijačima Liverpoola u cijelom svijetu", rekao je Lončarević za RTL.

Navijači Liverpoola prikupljaju pomoć

A ti su se navijači odmah iskazali. Službena udruga Liverpoolovih navijača Hrvatske pokrenula je akciju prikupljanja pomoći i otvorila račun na koji je u trenutku pisanja teksta već uplaćeno više od 4000 kuna, ali veće uplate očekuju se tek od četvrtka, kada će objaviti i SWIFT kod za uplate iz inozemstva.

Bruno, You'll Never Walk Alone! Kao što ste vjerojatno vidjeli, jedan naš član, Bruno Lončarević je u potresu izgubio...

Posted by Official Liverpool Supporters Club Croatia on Tuesday, January 5, 2021

"Samo treba sve riješiti s računovodstvene strane, što nije bilo moguće danas jer je praznik", rekao nam je Antonio Krizmanić iz udruge navijača OLSC Croatia. On i Edin Tanević, još jedan navijač Liverpoola, koji je samoinicijativno pozvao kolege da pomognu, koordinirano se brinu o akciji.

Gledao sam prilog na RTL o mladom radiologu Brunu Lončarevicu kojem je srusen dom u potresu a za koji je digao kredit...

Posted by Edin Tanović on Monday, January 4, 2021

U akciju se uključila bivša skijašica Nika Fleiss

"Edin je uz pomoć Nike Fleiss dobio legalno prilog RTL-a koji smo titlovali na engleski i sutra ga šaljemo na mailove, društvene mreže, direktno klubu... Nismo htjeli slati dok ne bude sve spremno za donacije iz inozemstva, ali u akciju su se već uključile dvije grupe s Balkana, Talijani, Turci... U kontaktu smo i s klubom preko intraneta kojim su s njima spojene sve navijačke udruge iz cijelog svijeta. Tražili smo ih potpisani dres koji bismo dali na aukciju, ali imali su već jako puno takvih zahtjeva zbog pandemije pa su rekli da moraju razmotriti zahtjev", ispričao nam je Krizmanić pa prenio novosti o Lončarevićevu stambenom pitanju.

"Kuću njegove obitelji razrušio je prvi potres. On je taman pripremao svoj stan u Petrinji, za čiju je renovaciju baš bio podigao kredit, da primi obitelj, a onda je i njega uništio potres idućeg dana. Do kraja tjedna su on i obitelj smješteni u stanu u Zagrebu, ali već su dobili jako puno ponuda za dalje i prihvatili jednu od bliskog obiteljskog prijatelja pa će u njegovom stanu u Zagrebu živjeti besplatno idućih godinu dana", pojasnio je.

Lovren je za Bruninu priču navodno saznao dok je posluživao ručak u Novalji

Udruga je već kontaktirala i bivše Liverpoolove hrvatske igrače Igora Bišćana i Dejana Lovrena, koji se odmah nakon potresa uključio u pomoć stradalima i stavio im na raspolaganje svoj hotel u Novalji. Lovren je sada tamo s obitelji.

"Navodno je za priču čuo dok je posluživao ručak u Novalji. Zna za Bruninu situaciju, ali ima jako puno poziva ovih dana i tek očekujemo da reagira", kaže Krizmanić i dodaje da je Bruni pomalo neugodno zbog medijske pozornosti koju dobiva.

"On je baš dobar dečko, rekao bih preskroman, nije htio da ovo ode tako daleko, ali gledaj, prijatelju, to je Liverpool."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.