LIGE PETICE

Liverpool objavio što je Gomezu. Vijesti su jako loše

Foto: Gulliver / Getty Images

JOE GOMEZ, stoper Liverpoola ozlijeđen na treningu reprezentacije Engleske pred prijateljsku utakmicu s Irskom, uspješno je operiran. Međutim, to je jedina dobra vijest. 

"Uspješno je izvršen operativni zahvat potrgane tetive lijevog koljena Joea Gomeza. Ozlijedio je samo spomenutu tetivu, dok su povezani ligamenti koljena prošli bez oštećenja. Nema roka u kojem će se vratiti na teren, ali čini se da će zbog oporavka od ozljede propustiti značajan dio sezone", objavio je Liverpool. 

Čim je pao dok nikoga nije bilo oko njega i počeo bolno zapomagati, znalo se da je ozljeda teška

Suigrači i izbornik svjedočili su da se Gomez na treningu srušio u trenutku dok nikoga nije bilo oko njega i zapomagao je uz bolnu grimasu. Zato su bili jako zabrinuti za mladog stopera (23), kao i zbog toga što je već dva puta teško ozlijedio križne ligamente. Osim toga, već je dva puta operirao i gležanj, što je bilo povezano sa spomenutim ozljedama ligamenata. 

Samo jedan član šampionske obrane nije ozbiljno ozlijeđen

Ovo je novi u nizu teških udaraca koje branitelj engleskog naslova ove sezone podnosi zbog teških ozljeda ključnih igrača, točnije braniča. Nakon golmana Alissona, koji se vratio nakon ozljede, ali je Adrian dokazao da mu nije dostojna zamjena, zapovjednik obrane Virgil van Dijk ozlijedio se tako teško da neće igrati do kraja sezone jer ga je u gradskom derbiju opasno pokosio Evertonov golman Jordan Pickford. Za vikend se u derbiju s Manchester Cityjem teže ozlijedio i desni bočni Trent Alexander-Arnold, pa će prisilno pauzirati mjesec dana. Posljednjom, Gomezovom ozljedom, Andy Robertson je jedini član obrane prvaka Engleske koji ove sezone nije bio među ranjenicima.

Kloppu su za krpanje obrane ostali ozlijeđeni veznjak, stoper koji je sklon ozljedama i dva debitanta

Kloppa i navijače Liverpoola posebno brine što je stradanjem Gomeza, koji je od početka sezone propustio samo dvije od 14 utakmica, momčad ostala na tek jednom stoperu, ali onom koji je dokazano sklon ozljedama. Joel Matip je zbog toga ostao bez mjesta u momčadi pa je ove sezone, u kojoj se još nije ozlijedio, kao prvotimac odigrao samo dvije utakmice.

Liverpoolov menadžer je i ranije, prije nego što je prodao Lovrena, stopersku poziciju krpao veznjakom Fabinhom. Međutim, trenutno se i on oporavlja od ozljede prepona. Osim njega tu je i Matip, u kojeg se ne može pouzdati zbog navedenog razloga. Od središnjih braniča Klopp ima još Nathaniela Phillipsa i Seppa van den Berga, ali prvi je nakon povratka s posudbe odigrao samo jednu utakmicu, dok je drugom tek 18 godina. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.