Cedevita razbila prvake i osvojila prvi Kup Dražena Petrovića!

KOŠARKAŠI Cedevite osvojili su prvi Kup Dražena Petrovića! Svojevrsni "superkup" pripao je Cedeviti koja je pokazala da će i ove sezone ima momčad i igru za naslov prvaka Hrvatske. Zagreb nije pokazao da ima snagu zaustaviti momčad Dražena Anzulovića koji je već u svom debiju srušio prvake i uzeo prvi trofej. Bila je ovo i osveta Zagrebu koji ih je u prošlogodišnjem finalu pomeo sa 3-0.

Cedevita je ušla u utakmicu kao blagi favorit zahvaljujući boljem rosteru nakon što je ovog ljeta stiglo nekoliko kvalitetnih pojačanja među kojima su se najviše istaknuli Chris Warren i Matjaž Smodiš, a iskazao se i Miro Bilan. Ipak, glavnu ulogu imali su, kao i prošle sezone, vrlo raspoloženi Dontaye Draper i Vedran Vukušić.

Cedeviti nije dugo trebalo da stvori prednost. Već polovicom prve četvrtine pobjegli su na +7 koševima Vukušića, Warrena i Opačka, koji je također odigrao dobru utakmicu, a do prve pauze Zagreb je uspio smanjiti preko Mašića i Kasuna, koji su uz standardno dobrog Simona uspijevali pratiti protivnika dobar dio utakmice. Početkom druge četvrtine Anzulović je ispremiješao sastav, Car je zabio za 22:14, Kasun smanjio, Draper i Smodiš popravili na +8, a Vukušić trećom tricom postavio 36:27 za kraj prvog poluvremena.

U nastavku se, do tada čvrsta utakmica, otvorila, a to je bolje iskoristila Cedevita koja je povećala vodstvo na +13, a Zagreb je još uspijevao pratiti koševima Simona da bi u posljednju četvrtinu Zagreb opet ušao sa zaostatkom od devet koševa. U drugom dijelu je Zagreb povećao pritisak ulaskom Babića, ali je u posljednjih deset minuta Cedevita dodala gas, a Draper i Vukušić povećali su prednost na +20 dvije minute do kraja. Na kraju je Zagreb samo smanjio na konačnih 78:61.

Najbolji je u momčadi pobjednika bio Vukušić sa 18 koševa, a po 13 su zabili Opačak i Smodiš. Kruno Simon zabio je za Zagreb 21 poen, a Kasun 13.

Anzulović: Zadovoljan sam, odradili smo tek dva treninga kao ekipa

"Zadovoljan sam kako smo odigrali. Odradili smo samo dva treninga kao ekipa. Draper ih je odradio tek tri, a Vukušić dva tjedna nije trenirao. Odigrali smo na visokom nivou, čestitam dečkima na prvom trofeju", rekao je nakon pobjede trener Cedevite Anzulović.

Oba kluba iščekuju europske nastupe, Cedevita već za pet dana u kvalifikacijama za Eurokup protiv francuskog Chalona, a Zagreb tek 8. listopada u skupini Eurolige.

"Dobro smo odradili posljednji test prije Chalona. Oni su ozbiljna momčad i težak protivnik. Ne odgovaraju nam po stilu igre, bit će to teška utakmica za nas", najavio je Anzulović, dok njegov kolega Burić ima još vremena pripremiti ekipu na euroligaške izazove: "

"Još nemamo agresivnost, ali imamo vremena do 8:10. da se pripremimo. Ćestitke Cedeviti. Idemo dalje, i poraz je dio sporta".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.