Lionel Messi večeras debitira za Inter Miami, igrat će s klincem kojem je bio idol

Foto: EPA-EFE

LIONEL MESSI i Sergio Busquets su stigli, nova era Inter Miamija je započela. Zapravo, službeno će započeti večeras, u 2 sata ujutro po srednjoeuropskom vremenu, protiv Cruz Azula u prvoj utakmici kluba u Liga kupu. Ta utakmica će poslužiti i za debi dviju klupskih legendarnih prinova.

Pa, iako je većina posla već obavljena, Miami još nije gotova momčad. Upravo je stigao Jordi Alba, ali neće debitirati do idućeg tjedna, na dolasku je još nekoliko pojačanja za Gerarda Tatu Martina, među njima možda i Luis Suarez. Trenutačni sastav vjerojatno je daleko od onoga koji će završiti MLS sezonu 2023., piše Goal.com.

Zato će Martino morati kombinirati. Miami je na posljednjem mjestu Istočne konferencije, i to ne bez razloga. Momčad, jednostavno, nije baš dobra, iako će je dolasci Messija i Busquetsa podignuti na višu razinu.

I drugi su na putu, ali utakmica protiv Cruz Azula bit će u znaku Messija i Busquetsa. Sve oči će biti na ovoj utakmici jer prvi izlazak ova dva superstara na teren bit će povijesni trenutak za Miami, MLS i nogomet u SAD-u općenito. Ali, osim njih dvojice, koga će Martino uvrstiti u prvih 11? Goal je napravio analizu.

Golman: Drake Callender

Profimedia

Regularna jedinica Callender u klubu je od početka i napredovao je do uloge prvoga golmana, koju ima već godinu i pol, a zaslužio je i poziv u američku reprezentaciju. Bit će prvi golman do daljnjega.

Lijevi bek: Noah Allen

Tinejdžer grije ovo mjesto u momčadi dok se ne priključi Jordi Alba, a kad dođe bivši igrač Barcelone, nema dvojbe tko će biti starter na lijevoj strani obrane. Do tada bi poziciju mogao držati 19-godišnjak jer je prijašnji starter Franco Negri izvan pogona zbog ozljede križnih ligamenata.

Stoper: Kamal Miller

Miller je bio najveće Miamijevo pojačanje ove sezone do prije nekoliko tjedana. Kanadski reprezentativac vratio se s Gold Cupa i bio je ključni igrač Miamija od dolaska u razmjeni s Montrealom ranije u sezoni.

Stoper: Sergij Krivcov

EPA-EFE

Ukrajinski veteran Krivcov stalni je član prve postave od ovogodišnjeg dolaska. Započeo je 19 od 22 dosadašnje utakmice i bit će vrlo sretan što ispred sebe ima Busquetsa kao novi štit u veznoj liniji.

Desni bek: DeAndre Yedlin

Poznato lice za fanove u SAD-u i Engleskoj, Yedlin se također vratio s Gold Cupa, na kojem je igrao za SAD. Dugo poznat po svojoj brzini i kretanju, Yedlin bi mogao igrati na istoj strani kao Messi, ovisno o tome gdje Argentinac bude postavljen, pa bi njegove defenzivne sposobnosti mogle biti ključne za momčad u nastavku sezone.

Srednji vezni: Sergio Busquets

Nije baš najveća bivša zvijezda Barcelone koja je stigla, ali Busquets bi za momčad mogao biti jednako važan kao Messi. Miami je ove sezone primio 36 golova, što je treća najlošija obrana Istočne konferencije, a ima i zaostalih utakmica. Busquets je bio jedan od najboljih defenzivnih veznjaka svoje generacije i samo njegovo prisustvo trebalo bi pomoći Miamiju ne samo da osvaja loptu nego i da je zadržava.

Srednji vezni: Benjamin Cremaschi

Profimedia

Kakvo će ovo ostvarenje snova biti za 19-godišnjeg argentinskog mladog reprezentativca. Sin argentinskih roditelja, rođen u Miamiju, Cremaschi je odrastajući idolizirao Messija. U Miamiju se razvija u opakog igrača i uči od ikona kao što su Messi, Busquets i Martino. U ovoj postavi Cremaschi bi trebao imati i malo prostora za pogreške zbog prisustva veterana kojima je okružen.

Srednji vezni: Dixon Arroyo

S Cremaschijeve mladosti na Arroyovo iskustvo. Taj 31-godišnji defenzivni veznjak mogao bi postati zamjena za Busquetsa kad Martinova momčad bude dovršena. U ovoj bi utakmici, međutim, Miami mogao trebati više kvalitete i iskustva u vezi pa je Arroyo idealan kandidat za startera. Druga opcija je David Ruiz, sve bolji tinejdžer koji je sakupio 14 nastupa ove sezone.

Ofenzivni vezni: Lionel Messi

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li ga Martino koristiti na desnoj strani s potpunom slobodom kretanja ili kao čistu desetku. Ako se odluči za drugu opciju, hoće li ići s dvojicom napadača ispred njega ili ga gurnuti sasvim naprijed, da ostali odrade doslovno sav obrambeni posao?

Za ovu utakmicu ima najviše smisla igrati neku inačicu 4-3-1-2, s Busquetsom, Cremaschijem i Arroyom koji kontroliraju sredinu terena. Messi bi u međuvremenu mogao raditi što god želi.

Napadač: Josef Martinez

EPA-EFE

Bivša zvijezda Atlanta Uniteda zaslužila je legendarni status pod Martinom u bivšem klubu i može se reći da je bivši meksički izbornik prava osoba da ga vrati u dominantna izdanja. Venezuelac je pokazao bljeskove od dolaska u Inter Miami, ali nije bio ni blizu razine iz Atlante. No, prema viđenom na treninzima, već se sprijateljio s Messijem pa će biti zabavno vidjeti kako se to prenosi na teren.

Napadač: Leonardo Campana

Kad sve prinove službeno dođu, Martino će vjerojatno igrati 4-3-3 s Facundom Fariasom na krilu, ali do tada najviše smisla ima na teren poslati najbolje igrače. Campana je talentirani mladi napadač, ne računajući Messija vjerojatno i najopasniji, pa će morati biti na terenu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.