Legende Manchester Uniteda u borbi za klupu Evertona

Foto: Getty Images/Guliver Image

NAKON poraza 2:5 od Arsenala Everton je smijenio Ronalda Koemana i u potrazi je za novim trenerom. U užem krugu kandidata su i imena legendi Premiershipa i Manchester Uniteda Phila Nevillea i Ryana Giggsa.


Neville je posljednji koji je izrazio želju za vođenjem svog bivšeg kluba. 40-godišnji trener za Everton je u 8 godina skupio više od 250 nastupa i dobro poznaje okruženje i ambicije kluba. Ima i nešto trenerskog iskustva na klupi Valencije, a 2013. je nekoliko mjeseci sjedio na klupi Manchester Uniteda uz Davida Moyesa i Ryana Giggsa.

Upravo je Giggs njegov protukandidat. Velšanin je izjavio da je zainteresiran za klupu Evertona, ali i Leicester Cityja, u kojem je također ulogu glavnog privremeno preuzeo pomoćni trener.

Giggs je bio pomoćnik Van Gaalu na klupi Manchester Uniteda, a prošle godine bio je na razgovoru za posao u Swanseaju.

"Leicester i Everton su klubovi za koje sam zainteresiran. Leicester je prije dvije godine bio prvak, Everton je fantastičan klub fantastične povijesti. Ipak, puno je trenera koji bi željeli taj posao", rekao je Giggs koji je na kladionicama jedan od izglednijih kandidata za posao u Leicesteru dok ga zasad mediji ne povezuju s Evertonom.
  
"Rekao sam već da sam otvoren za klubove koji imaju ambicije kao i ja. Želim razvijati klub i igrače, želim uživati raditi s njima i da igrači uživaju u izazovu. Ima klubova u Premierligi u kojima se dobro radi, ali ima ih i u Championshipu i trećoj ligi. Važnija mi je filozofija nego ugled kluba", dodao je Giggs.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.