Legendarni Brazilac odgovorio kritičarima: Bio sam najbolji, a sada sam bezvrijedan?

Foto: EPA

MANCHESTER UNITED odigrao je sezonu za zaborav koja bi trenera Erika ten Haga možda mogla koštati posla. Crveni vragovi završili su na osmom mjestu s istim brojem bodova kao Newcastle, ali zbog lošije gol-razlike koja je u njihovom slučaju čak negativna, ostali su bez Europe.

Dobar dio ekipe meta je kritika, a naročito tridesetdvogodišnji legendarni Brazilac Casemiro koji je odigrao bitno lošiju sezonu od prve u Engleskoj, u kojoj je zabio čak 13 golova. Casemiro je zbog ozljeda u ekipi ove sezone morao igrati stopera, ali mnogi svejedno govore kako više nije na elitnom nivou i da treba otići u Saudijsku Arabiju.

"Ovo je osuda bez poštovanja"

U intervjuu za Sky Sports Brazilac je odgovorio kritičarima: "Kritika dio nogometa, a ja sam uvijek vrlo smiren. Kad je riječ o konstruktivnoj kritici, uvijek je dobrodošla. Pogotovo u nogometu, kada igraš na visokoj razini 10 godina i malo spustiš razinu, uvijek će biti reakcija.

Smatrali su me jednim od najboljih pojačanja u Premiershipu prošle sezone, a sada sam bezvrijedan? Ovo je osuda bez poštovanja. Pa kad se to ne poštuje, onda je to zabrinjavajuće. Od trenutka kada osjetim omalovažavanje, to mi se ne čini u redu. Tada gubim poštovanje prema tim ljudima."

Osvojio sve u Realu

Podsjetimo, brazilski veznjak je u ljeto 2022. godine stigao na Old Trafford u transferu teškom oko 80 milijuna eura. Tada je sve iznenadio odlukom da napusti Real Madrid. Tako se raspao legendarni trojac veznjaka Reala Modrić - Kroos - Casemiro koji je osvojio čak pet Liga prvaka i tri naslova prvaka Španjolske. 

Casemiro je napustio Real nakon 336 utakmica, 31 gola i 29 asistencija. Kraljevski klub ga je prije 11 godina doveo za samo šest milijuna eura iz brazilskog Sao Paula u kojem je započeo blistavu seniorsku karijeru.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.