BOKS

Legenda spremna na borbu s Tysonom: Kako bih to mogao odbiti?

Foto: Getty Images

OTKAKO je Mike Tyson prije skoro tri mjeseca počeo objavljivati snimke s treninga, na kojima je pokazao fantastičnu brzinu i moć za nekoga tko je već odavno zagazio u pedesete, sportski svijet traži mu protivnika za ekshibicijski meč.

Kalkulira se s brojnim imenima, od starog rivala i obroka Evandera Holyfielda, preko Jamesa Toneya, Riddicka Bowea i Shannona Briggsa, sve do Roya Jonesa Jr., koji je sad prokomentirao hipotetsku ponudu za okršaj s 54-godišnjim Iron Mikeom.

Prilika koja se ne odbija

"Da, istina je, prihvatio bih. Mike je legenda. Bilo bi suludo dobiti ponudu za ući u ring s njim i odbiti", rekao je 51-godišnji američko-ruski boksač za Sports.ru.

"Nisam se namjeravao vraćati borbama, ali zbog Tysona bih napravio iznimku. Za mene bi to bila prilika koja se ne odbija. Kad bi od svih ljudi koji žele u ring s njim odabrao mene, kako bih to mogao odbiti?"

Iako je samo tri godine mlađi od Tysona, koji je posljednju borbu imao još 2005. i neslavno se oprostio predajom protiv Kevina McBridea, Jones se posljednji put borio prije samo dvije i pol godine.

Bio je svjetski prvak u četiri različite kategorije

Daleko je to bilo od njegovih slavnih dana, kada je krajem 90-ih i u prvoj polovici 2000-ih dominirao svjetskim boksom i osvajao naslove svjetskog prvaka u čak četiri različite kategorije (srednja, supersrednja, poluteška i teška), ali ipak mu je osjećaj kompetitivnog boravka u ringu puno svježiji nego Tysonu.

U ova tri mjeseca Tyson je imao i neke konkretne ponude za povratak u ring, navodno su mu nudili 20 milijuna dolara za borbu u BKFC-u, odnosno boksu bez rukavica, ali on ju je odbio. Čini se da ga zanima jedino okršaj protiv nekog od vršnjaka, za dobra stara vremena, ako je cijela priča o povratku uopće nešto više od marketinškog trika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.