LEGENDA OPET NA KLUPI U 70. će primati 10 milijuna eura godišnje

Foto: Getty Images / Guliver Image

TALIJANSKI trener Fabio Capello prihvatio je u nedjelju vođenje kineskog prvoligaša Jiangsu Suninga, a nagađa se da će čuveni talijanski strateg imati jednu od najvećih plaća među trenerima u svijetu. 

Capello je na klupi kineskog kluba naslijedio Južnokoreanca Choi Yong-sooa koji je dobio otkaz nakon što je Jiangsu ispao u šesnaestini finala azijske Lige prvaka od Shanghai SIPG-a, a u prvenstvu su pretposljednji. Klub iz Nanjinga četvrti je najbogatiji u Kini, jednom su bili prvaci, a u postavi imaju Brazilce Alexa Teixeiru i Ramiresa te Kolumbijca Rogera Martineza.  
Capello je svoje zlatne dane imao 1994. kada je s Milanom postao prvak Europe, a vodio je i Real, Juventus i reprezentaciju Engleske na SP-u 2010. Neuspješnu epizodu imao je za kormilom selekcije Rusije, a 70-godišnji trener je nakon dvije godine pauze odlučio prihvatiti bogatu ponudu Kineza od, kako se navodi, 10 milijuna eura po sezoni. 
On je treće veliko ime u kineskom nogometu jer prvaka Guangzhou Evergrandea vodi Luiz Felipe Scolari, a reprezentaciju Marcello Lippi.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.