OSTALE LIGE

Legenda Liverpoola i Nizozemske postala trener drugoligaša

Foto: EPA-EFE

BIVŠI napadač Liverpoola Dirk Kuyt (41) postao je trener nizozemskog drugoligaša ADO Den Haaga, a zadatak mu je vratiti klub u Prvu ligu. Protekli vikend u razigravanju za prvu ligu Den Haag je izgubio nakon izvođenja penala od Excelsiora iz Rotterdama, a poslije 120 minuta igre bilo je 4:4. ADO Den Haag je ispao u drugu ligu prošle godine, a Kuyt je sada prvi put u ulozi glavnog trenera nakon što je u Feyenoordu vodio U-19 momčad.

"Vrlo brzo nakon igračke karijere kod mene se razvila ambicija da postanem trener. Proteklih godina sam radio na tome i sada se ukazala prilika", kazao je Kuyt. Novom treneru je rečeno da je cilj povratak u najelitniji rang nizozemskog nogometa, Eredivisie.

"To je ozbiljna zadaća, ali sviđa mi se. ADO je kao uspavani div i sviđa mi tu početi kao trener i razvijati se. Dovesti ADO tamo gdje pripada vidim kao veliki izazov", izjavio je Kuyt, koji je za Liverpool u šest sezona odigrao 286 utakmica i zabio 71 pogodak. Za nizozemsku reprezentaciju je skupio 104 nastupa i igrao je na tri svjetska prvenstva (2006., 2010. i 2014.). 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.