Lane Jovanović predvodi preplaćene promašaje u velikom Liverpoolovom čišćenju

FENWAY SPORTS GROUP, američka korporacija u čijem je vlasništvu Liverpool, planira veliko čišćenje svlačionice tog engleskog nogometnog Premierligaša, tvrdi The Guardian.

Klub bi trebali napustiti skuplji igrači koji nisu oslonac Kennyju Dalglishu, menadžeru momčadi, za sljedeću sezonu. Njihovim odlaskom namaknuo bi se novac za ciljana pojačanja, a ona su Jordan Henderson, Stewart Downing i Ashley Young.

Liverpool je četvrti na ljestvici engleskih klubova kada su isplate plaća igračima u pitanju. Unatoč tome, iza njih je još jedna razočaravajuća sezona koja je završena bez ulaska u Ligu prvaka, a na samom kraju prvenstva ostali su čak i bez Europa Lige.

Liverpool je prošlog ljeta katastrofalno griješio pri dovođenju "pojačanja", ali još više u raskošnim plaćama kojima ih je obasipao: Joe Cole zarađuje 100 tisuća funti tjedno, a prošle sezone u prvoj postavi odigrao je tek devet utakmica. Što tek reći za Milana Jovanovića, koji tjedno dobija čak 120 tisuća za pet utakmica, koliko je igrao od početka. Međutim, treba naglasiti kako je srpskom reprezentativcu u to uračunat i novac za potpis ugovora "razlomljen" na 12 rata.

Paul Konchesky, Christian Poulsen i Brad Jones, koji su koštali po 5, 4.5 i 2.3 milijuna funti također su plod užasne transfer-politike iz prošle sezone, ali će buduće potencijalne kupce odbiti njihove previsoke plaće. Philipp Degen, Nabil El Zhar i Emiliano Insua su također oni na koje se više ne računa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.